Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos gombakrém leves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 80 dkg laskagomba apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 db sárgarépa szeletelve
- 1 db zöldség szeletelve
- 1/4 zeller szeletelve
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt tárkony
- 1 evőkanál margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál házi vegeta
- 2 db paradicsom darabolva

Elkészítés:


A gombát a margarinon, és az olajon lepirítom, hogy nedvességtartalmának nagy részét elveszítse.
Hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd 3 dl vízzel felöntöm, és bele aprítom a zöldségeket, valamint a paradicsomot.
Házi vegetával, mustárral, borssal fűszerezem, majd bele öntöm a tejfölt is. A végén tárkonnyal ízesítem.
Az elkészült ételt turmixolom, pirított zsemlekockával, vagy kockázott, pirított bacon szalonnával tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Egyszerű gomba paprikás
Egyszerű gomba paprikás

A hagymát a zsíron üvegesre párolom, megfuttatom rajta a piros paprikát, majd hozzá adom a gombát, és a többi fűszert. Felöntöm annyi vízzel, hogy kissé ellepje, majd készre főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Vargányás-tejfölös gombamártás
Vargányás-tejfölös gombamártás

A mártás úgy készült, ahogy régebben már leírtam, változás csak annyi, hogy vargányagomba por is került bele, amitől még gazdagabb ízű lett az amúgy is nagyon finom gombamártás. Sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás sertéspörkölt - OK
Gombás sertéspörkölt - OK

1. A hagymát apróra vágom, és a húst felkockázom 2. Olajban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a felkockázott húst, és együtt is párolom kevés ideig. 3. Fűszerezem. Só, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gombás-tejszínes csirkemell
Gombás-tejszínes csirkemell

Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk