- 80 dkg laskagomba apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 db sárgarépa szeletelve
- 1 db zöldség szeletelve
- 1/4 zeller szeletelve
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt tárkony
- 1 evőkanál margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál házi vegeta
- 2 db paradicsom darabolva
A gombát a margarinon, és az olajon lepirítom, hogy nedvességtartalmának nagy részét elveszítse.
Hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd 3 dl vízzel felöntöm, és bele aprítom a zöldségeket, valamint a paradicsomot.
Házi vegetával, mustárral, borssal fűszerezem, majd bele öntöm a tejfölt is. A végén tárkonnyal ízesítem.
Az elkészült ételt turmixolom, pirított zsemlekockával, vagy kockázott, pirított bacon szalonnával tálalom.
A hagymát a zsíron üvegesre párolom, megfuttatom rajta a piros paprikát, majd hozzá adom a gombát, és a többi fűszert. Felöntöm annyi vízzel, hogy kissé ellepje, majd készre főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártás úgy készült, ahogy régebben már leírtam, változás csak annyi, hogy vargányagomba por is került bele, amitől még gazdagabb ízű lett az amúgy is nagyon finom gombamártás. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágom, és a húst felkockázom 2. Olajban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a felkockázott húst, és együtt is párolom kevés ideig. 3. Fűszerezem. Só, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű