- 80 dkg laskagomba apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 db sárgarépa szeletelve
- 1 db zöldség szeletelve
- 1/4 zeller szeletelve
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt tárkony
- 1 evőkanál margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál házi vegeta
- 2 db paradicsom darabolva
A gombát a margarinon, és az olajon lepirítom, hogy nedvességtartalmának nagy részét elveszítse.
Hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd 3 dl vízzel felöntöm, és bele aprítom a zöldségeket, valamint a paradicsomot.
Házi vegetával, mustárral, borssal fűszerezem, majd bele öntöm a tejfölt is. A végén tárkonnyal ízesítem.
Az elkészült ételt turmixolom, pirított zsemlekockával, vagy kockázott, pirított bacon szalonnával tálalom.
1. A gombapörköltet lecsepegtetem és a gombát apróra vágom. 2. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. 3. Betöltöm a palac...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSerpenyőben megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig sütjük. Egy nagyobb tálban összekeverjük a kolbászt, a zsemlemorzsát, a sajtot, a tojásfehérjét é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, vékonyra kiveregetjük, és megsózzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krinolinkon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába. Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegíte...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz