- 20 dkg csiperkegomba,
- 3 dkg vaj,
- 2,5 dl tejszín,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 csipet fehér bors,
- 1 gerezd fokhagyma,
A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg rajta a gombát, ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts alá.Amikor már szépen megpirult-párolódott a gomba, akkor keverd hozzá a tejszínt, reszeld hozzá a fokhagymát, valamint sózd, borsozd kedvedre, és a fehér borsot is add hozzá.Várd meg, amíg rottyan párat, és már kész is van a tejszínes-gombás szósz.
A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elkeverem é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük. A gombát gyorsan megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott spárgát, és sóval, borssal ízesítjük. Tovább párolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt egy cm-es szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük, nem kell vékonyra, csak hogy könnyebben átpuhuljon. Sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. A szalonnát kis lángon kipirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 ek napraforgó olaj 1 közepes db vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 1 csapott ek finomliszt 3 teáskanál petrezselyem 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű