Családireceptkönyv.hu

Baconbe tekert sajtkrémes gomba


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- gomba,
- sajtkrém,
- bacon,
- petrezselyem,
- fokhagyma,
- tejföl,
- bazsalikom,
- só, bors,
- trapista,

Elkészítés:


Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú.
A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.
Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a kelettkezet levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.
Köret tetszés szerint...

Baconbe tekert sajtkrémes gomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bakonyi gombás hús - OK
Bakonyi gombás hús - OK

1. A hagymát és a paradicsomot feldarabolom. 2. A hagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a paradicsomot és megszórom pirospaprikával. 3. Néhány perc múlva hozzáteszem a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gombás melegszendvics krém
Gombás melegszendvics krém

A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elkeverem é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek

A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombapaprikás szegfűgombával - OK
Gombapaprikás szegfűgombával - OK

1. A zsíron övegesre párolom a hagymát, majd megszórom pirospaprikával. 2. Beleteszem a gombát, majd sózom. 3. Beleteszem a paprikát és a paradicsomot. 4. Ha elfőtte a lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk