- gomba,
- sajtkrém,
- bacon,
- petrezselyem,
- fokhagyma,
- tejföl,
- bazsalikom,
- só, bors,
- trapista,
Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú.
A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.
Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a kelettkezet levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.
Köret tetszés szerint...
Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Ezután a vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfű...
Elkészítési idő:30 dkg gombát sós vízben megfőzni vagy pici olajon megdinsztelni. Pici olajon 3 cikk fokhagymát, fél vöröshagymát megdinsztelni. Fűszerezni só, bors, kömény, bazsalikom, majoranna...
Elkészítési idő:1. A gombák tönkjét kitörjük, kis kockára vágjuk. 2. A gombafejeket megmossuk és besózzuk. 3. Maradék pörkölt vagy sült hús darálva, vagy pépesítve kis tejföllel lazítva és t...
Elkészítési idő:1. A gombák tönkjét kitörjük, kis kockára vágjuk. 2. A gombafejeket megmossuk és besózzuk. 3. Az újhagymát apróra vágjuk. 4. Összekeverjük a túrót a tejföllel, borssal é...
Elkészítési idő: