1 kg csiperkegomba,20 dkg gépsonka,1 fej vöröshagyma
1 db száraz zsömle,petrezselyemzöld,1 db tojás
A bundázáshoz:tojás,liszt,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kiszedjük. A gombafejeket besózzuk. A gombaszárakat összevágjuk.
A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a szárakat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk és megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl.
A zsömlét tejben megáztatjuk, a gépsonkát apró darabokra felvágjuk, a petrezselymet összevágjuk. A fenti anyagokat a tojással jól összedolgozzuk.
Megtöltjük a gombafejeket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd felengedjük egy kis vízzel, megszórjuk pirospaprikával és a megtisztított kicsire vágott gombát rádobjuk és fed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombapörköltet elkészítjük. 2. A nyers burgonyaszemeket meghámozzuk, a tetejükről egy lapot levágunk, a belsejüket kivájjuk. 3. A gombapörkölt levéből egy kevéssel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítse elő a sütőt 220 ° C/200 ° C -os ventilátorra/gázra 7. 2. Melegítsen fel 2 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, és nagy lángon 3-4 percig pirí...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyű1. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. 2. Rátesszük a gombát, sózzuk-borsozzuk. Lefedve a saját levében puhára pároljuk. 3. Amikor kihűlt, hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz