1 kg csiperkegomba,20 dkg gépsonka,1 fej vöröshagyma
1 db száraz zsömle,petrezselyemzöld,1 db tojás
A bundázáshoz:tojás,liszt,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kiszedjük. A gombafejeket besózzuk. A gombaszárakat összevágjuk.
A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a szárakat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk és megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl.
A zsömlét tejben megáztatjuk, a gépsonkát apró darabokra felvágjuk, a petrezselymet összevágjuk. A fenti anyagokat a tojással jól összedolgozzuk.
Megtöltjük a gombafejeket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
A paprikákat kicsumázzuk. A gombát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük a felvágott vöröshagymával s fokhagymával együtt. Kiszedjük, hozzáadjuk a darált csirkehúst, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLácd fenn!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 db hagymát olajon megdinsztelni Egy jó marék csiperke gombát aprítani, míg egynemű lesz. A hagymás alappal megsütni a gombát, fűszerezni só, bors, fokhagyma. Közben: 5 dkg dió...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, majd sóval, borssal ízesítem. 2. Rövid ideig állni hagyom a hűtőben, hogy érjen az íze. 3. A hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű