1 kg csiperkegomba,20 dkg gépsonka,1 fej vöröshagyma
1 db száraz zsömle,petrezselyemzöld,1 db tojás
A bundázáshoz:tojás,liszt,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kiszedjük. A gombafejeket besózzuk. A gombaszárakat összevágjuk.
A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a szárakat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk és megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl.
A zsömlét tejben megáztatjuk, a gépsonkát apró darabokra felvágjuk, a petrezselymet összevágjuk. A fenti anyagokat a tojással jól összedolgozzuk.
Megtöltjük a gombafejeket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit jól megmosom, pucolni nem kell. Karalábévájóval kiszedem a közepét, úgy nézzen ki, mint egy csónak. Olajozott tepsibe teszem a kivájt forgácsokkal együtt, megsózom, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon az apróra vágott laska gombát addig sütjük, píritjuk míg olyan nem lesz ahogyan ti szeretitek:) Ízesítés sóval, pici borssal, kevés ételízesítővel, fokhagymaporral. Cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk kb. 20 percig. --A megtisztított gombát szintén lereszelj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű