Tészta:
4 tojássárgája
26 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl forró víz
26 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
4 tojásfehérje
Krém:
1 puncspuding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 tojássárgáját 26 dkg porcukorral kikeverünk.
Beleteszünk 1 dl étolajat és 1 dl forró vizet.
Kikeverjük hozzáadunk 26 dkg lisztet és fél csomag sütőport és a tojások felvert habját.
Elfelezzük a tésztát és gerincformában sütjük meg.
Krém:
1 puncs pudingot megfőzünk.
20 dkg vajból és porcukorból krémet készítünk.
készen kapható meggyes túrós krémmel az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük. Ha nincs kész krém, akkor a túrót áttörjük, porcukorral és kimagozott, finomra vágott meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA gesztenyék héját éles kés hegyével kereszt alakban bevágjuk, de vigyázzunk arra, hogy ne sértsük meg a gezstenye húsát. Egy nagyobb, keskeny peremű tepsit vagy sütőlapot béleljün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát egy keverőtálba szórjuk a sima és a vaníliás cukorral, a sóval és összekeverjük. Jöhet hozzá a tej fele, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Egyesével üssük fel a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű