A töltelékhez
1 cs. tejszínes v. vaníliás pudingpor
4 db banán
A mázhoz
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
kevés víz
7 dkg cukor
10 dkg csoki
1 cs. sütőpor
4 ek. liszt
2 ek kakaó
5 ek. cukor
5 tojás
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verek, míg a cukrot óvatosan adagolom hozzá. Ezután belekeverem a tojások sárgáját, a kakaót, és a sütőporos lisztet. Egy akkora tepsit bélelek ki sütőpapírral, mint amekkora a sütő nagysága - már ami pont beleillik a sütőbe /de ha nincs ilyen, akkor is törekedjünk rá, hogy minél nagyobbat használjunk/, belesimítom a masszát, és 165 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm. Ha elkészült, még melegen felcsavarom és hagyom hűlni. Elkészítem a pudingot - a leírás szerint- , a tésztát kitekerem, ráhelyezem a banánokat -szemeket- erre ráöntöm a pudingot, és az egészet felgöngyölítem. Mázhoz lehet tortabevonót is olvasztani, ha a fent leírtat ki akarjuk hagyni.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a fűszerekkel. A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a meghámozott és lereszelt almát. Belef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Összekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 2 részre oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű