Piskótához:
9 tojásfehérje
18 dkg cukor
27 dkg liszt
18 dkg olvasztott vaj
1 cs vaníliás cukor
2 fél marék csokis gabonapehely
Krémhez:
2 cs tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5,5 dl tej
Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 ek olaj
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg. A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk. A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk. Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül. Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás...
Elkészítési idő:A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, félretéve hűlni hagytam. A lisztet, kakaót, sütőport és a sót összeszitáltam. A vajat a cukorral, vaníliával és a Nescaféval habosra kev...
Elkészítési idő:A zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: