Piskótához:
9 tojásfehérje
18 dkg cukor
27 dkg liszt
18 dkg olvasztott vaj
1 cs vaníliás cukor
2 fél marék csokis gabonapehely
Krémhez:
2 cs tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5,5 dl tej
Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 ek olaj
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg. A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk. A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk. Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül. Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
1. A vajat a porcukorral,a tojássárgákkal kikeverjük. 2. Bő 2dl tejben feloldunk egy sütőport és vékony sugárban,közben keverve a tojásos cukorhoz öntjük. 3. Végül bele tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Sűtés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a tojások sárgájával, a megolvasztott margarinnal, cukorral, tejjel, sóval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén beleforgatjuk a tésztába. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--A tojásfehérjéket felverem, a vége felé két adagban hozzáadom a porcukrot, és kemény habbá verem. --Hozzáadom a lisztet és belereszelem a narancs héját, majd belefacsarom a levé...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű