Piskótához:
9 tojásfehérje
18 dkg cukor
27 dkg liszt
18 dkg olvasztott vaj
1 cs vaníliás cukor
2 fél marék csokis gabonapehely
Krémhez:
2 cs tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5,5 dl tej
Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 ek olaj
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg. A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk. A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk. Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül. Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
.Hozzávalôkat habverővel alaposan összekeverjük.tetejére 2 kisebb körte vékony szeletekre vágva.4-5percre a miktóba rakni sülni.Fahéja porcukorral meg lehet hinteni a tetejét.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jó habosra keverjük , majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva, végül a kókusz reszeléket,egy kivajazott lisztezett közepes méretű te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz fellett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk hűlni. A vajat a porcukorral kavarjuk ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket is bele keverjük, majd egy vékonyan kiolajozott tálcába símítjuk, lehűtjük, majd felkockázzuk, a tetejére 1-1 pörkölt mogyorót ültetünk. (kb 100 gr pörkölt mogyoró). -Nála...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű