Piskótához:
9 tojásfehérje
18 dkg cukor
27 dkg liszt
18 dkg olvasztott vaj
1 cs vaníliás cukor
2 fél marék csokis gabonapehely
Krémhez:
2 cs tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5,5 dl tej
Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 ek olaj
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg. A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk. A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk. Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül. Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
Sütőt előmelegítjük. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ez...
Elkészítési idő: 1 óra + sütés Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott tepsibe, egymástól egyenlő távolságra kb 18 golyót teszünk le. A következő krémet öntjük köréje: A Rama margarint a két fajta cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot, a rumot a tejjel összegyúrjuk. Kettévesszük, és kókusszal megszórt sütőpapíron vagy alufólián kinyújtjuk. A vajat a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű