50 dkg liszt
2,5 dl langyos tej
2 egész tojás felverve
8 dkg olvasztott vaj
csipet só
2 kanál cukor
2 dkg élesztő
Az élesztőt felfuttatjuk lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom dereje szaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ketté vágtam alufóliával bevontam a fóliát kicsit megolajoztam és a tészta csíkokat is olajjal lekentem és szorosan egymás mellé rátekertem a fóliás gurigára. A tésztát dióval vagy fahéjjal megszórtam. A gurigákat tepsibe állítva nem szorosan egymás mellé tettem 180 fokos sütőbe megsütöttem. Még melegen leszedtem vagyis lehúzom a gurigákról .Ebből a mennyiségből 10 darabot készítettem.
Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon. A kakaót elkeverjük kevés vízbe. Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés tejet felmelegítünk és leáztatjuk benne a 20 édesítő tablettát, míg fel nem oldódnak. A többi tejet, 1 ek. cukorral felmelegítjük és beletesszük az élesztőt, hogy megkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű