Tésztához:
20 dkg porcukor
2 ek barna nádcukor
4 egész tojás
10 dkg margarin
2 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
1 dl tejszín
1 kk vanília aroma
2 ml fehér rum
A tészta kenéséhez
0,5 dl limoncello likőr
Habhoz
10 dkg kristálycukor
4 darab tojásfehérje
Tetejére
csokimáz (tortabevonóból)
1 kanál olaj
A tészta hozzávalóiból a tojást, a cukrokat, a vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük. Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal.
A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek olajjal felolvasztjuk.
A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.
Krém készítés 2 cs. puncs ízű pudingot 6 dl tejjel 8 ek, cukorral sűrű krémet főzünk. Majd 25 dkg margarint kihabosítunk és hozzá adjuk a kihűlt krémhez. Ízesítjük még 1rum aro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cu...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.Elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű