8 tojás
8 csomag vaníliás cukor (házi vaníliás cukor recept)
1 l tej
12 dkg vaj
30 dkg cukor
10 ek liszt
1 citrom héja
Puncskrém:
2 cs puncsízű pudingpor (főzős)
6 dl tej
cukor, ízlés szerint
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
Tetejére.
15 dkg étcsoki
3 ek olaj
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. A fehérjét felverjük, majd kanállal hozzáadjuk a sárga masszához. Zsírozott, lisztezett tepsiben, hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton (170 fok) 60-70 percig sütjük.A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd ízlés szerint cukrozzuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rákenjük a már hideg krémesre és dermedni hagyjuk. Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütire öntjük.
Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat. Amikor már morzsásra kevertük, akkor hozzáadjuk a 80 ml tejet és simára dolgo...
Elkészítési idő: 1 óraEz egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...
Elkészítési idő:A tejet felmelegítjük,a vajat felolvasztjuk benne,ebbe kerül a tészta összes hozzávalója,5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.Kevés liszttel megszórjuk,átgyúrjuk .30X40 cm-es tepsi...
Elkészítési idő: