20 dkg porcukor
4 tojásfehérje
csipetnyi só
A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni.
Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, add hozzá a másik két tojásfehérjét, és a robotgép legnagyobb fokozatára állítva dolgozd keményre a habot. Akkor jó, ha a tálat megmozgatod, és már nem csúszkál benne.
Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, a masszát pedig töltsd habzsákba. Nyomj belőle karikákat vagy csillagocskákat, attól függően, milyen formában szereted a habcsókot. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig süsd a halmocskákat, majd zárd el a sütőt, és anélkül, hogy nyitogatnád az ajtót, hagyd megszáradni a habcsókokat.
Így készül 1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és hozzákeverjük a vajat, egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába simítjuk és 190 fokon sütjük 10 percen át. A cukrot és a kukoricalisztet egy tálban összekever...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A megfelelő formát kibéleljük a vékonyra nyújtott tésztával. 2. Mákból, dióból forrázott tölteléket készítünk, az almát a fűszerrel, borral felpároljuk. 3. Három egyform...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű