Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


~ 50 dkg finomliszt (átszitálva)
~ 15 dkg porcukor
~ 25 dkg vegyes virágméz
~ 5 dkg margarin
~ 1-1 púpozott kávéskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
~ 4 púpozott kávéskanálnyi szódabikarbóna

Elkészítés:


A lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát alaposan keverjük össze falapáttal. Ezután a virágmézben olvasszuk fel a margarint. Egy befőttesüvegben a mézet és a margarint állítsuk egy kis lábas vízbe, majd a vizet forraljuk fel, és a mézet addig keverjük, míg a margarin teljesen felolvad benne. A befőttesüveget mikrohullámú sütőbe is tehetjük. A mézet ezután öntsük a fűszerkeverékkel elkevert lisztre, üssünk bele egy tojást, és falapáttal gyúrjuk össze.

A tészta inkább lágy legyen ( egy kis langyos vizet is tehetünk hozzá), mint kemény, mivel a pihentetés alatt úgyis megkeményedik egy kicsit. A tálat fedjük le és pihentessük legalább egy napig. Minél tovább hagyjuk állni, annál szebben sül majd.

A cukormáz receptje :
– kb. 15-20 dkg porcukrot egy tojásfehérjéhez adagolunk kanalanként habverővel elkeverve. Akkor jó, ha a habverőről már egész lassan folyik le, és nem terül szét hamar. Egy tasak egyik sarkába töltjük a mázat, befőttes gumival elkötjük és a zacsi hegyére óvatosan, nagyon kis lyukat vágunk ollóval és máris díszíthetjük a mézeskalácsainkat.

Mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Zabpehelylisztes muffin
Zabpehelylisztes muffin

Összekeverni és kb.10-15 percig sütöm

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

Darát tojásokkal és annyi tejjel ami egy ujjnyira belepi össze kell keverni és fél- egy órát állni hagyni. Utána meleg olajon át kell sütni szép aranybarnára.

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Non plus ultra
Non plus ultra

Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
Kalács - Margótól
Kalács - Margótól

Egy kis cukorhoz kell a tejet adni egy kicsit meglangyosítani és belemorzsolni az élesztőt. A hozzávalókat összekeverni majd a végén beleönteni a (felfutott) élesztőt és össze gyúr...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk