220 g liszt
120 ml langyos víz
2 evökanál olaj
1/2 kiskanál só
200 ml Schmand vagy crème fraîche
150 g Sonka vagy bacon kocka
1 vöröshagyma lehet lila is
Só -öröltbor lehet egy kevés öröltkömény is mert attol csak finomabb
Valamennyi Schnittlauch - metélöhagyma a már kisült tésztta tetejére.
A tészta hozzávaloit jól összedolgozzuk.
foliába becsomagoljuk és félórát pihentetjük..
Vékonyra kinyújtjuk a recept szerint egy gáztepsi nagyságura, nekem ez nem sikerült,mert nagyon vékony lett volna a tészta.
Megkenjük Schmandal, füszerezzük megszórjuk a szalonnával a vékony karikára fölvágott hagymával. 230-250 fokon kb 12-15 percig sütjük.
Sütés után még megszórjuk metélöhagymával.
Jó étvágyat
A hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 perci...
Elkészítési idő:800 W-on két és fél perc
Elkészítési idő:Élesztő futtatni. Dagasztani,keleszteni,átgyúrni ,16 felé osztani,formázni,keleszteni, sütni. Golyókat formálni,lehet simán feltekerni,mint a csigát vagy 20-25 cm rudakat sodorni...
Elkészítési idő: