Családireceptkönyv.hu

Flammkuchen / Elsässer Art


Írta:

Adag: 1 - 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


220 g liszt
120 ml langyos víz
2 evökanál olaj
1/2 kiskanál só

200 ml Schmand vagy crème fraîche
150 g Sonka vagy bacon kocka
1 vöröshagyma lehet lila is
Só -öröltbor lehet egy kevés öröltkömény is mert attol csak finomabb
Valamennyi Schnittlauch - metélöhagyma a már kisült tésztta tetejére.

Elkészítés:


A tészta hozzávaloit jól összedolgozzuk.
foliába becsomagoljuk és félórát pihentetjük..
Vékonyra kinyújtjuk a recept szerint egy gáztepsi nagyságura, nekem ez nem sikerült,mert nagyon vékony lett volna a tészta.
Megkenjük Schmandal, füszerezzük megszórjuk a szalonnával a vékony karikára fölvágott hagymával. 230-250 fokon kb 12-15 percig sütjük.
Sütés után még megszórjuk metélöhagymával.
Jó étvágyat

Flammkuchen / Elsässer Art

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pityókás kenyér
Pityókás kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Élesztős vajastészta
Élesztős vajastészta

A vajat 20 dkg liszttel eldolgozzuk (a lisztet az 1kg-ból vesszük el) téglalapra formázzuk, sütőpapírba csomagoljuk és hideg helyre tesszük.Az élesztővel és a langyosra melegített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ákos
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A dagasztó tálba kimérem a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot. Hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet és sima tésztává gyúrom kb. 5 perc alatt. Ezután deszkára hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk