olivaolaj
2 db közepes nagyságu vöröshagyma
3 db fokhagyma gerezd
200 g bacon szalonna csikokra fölvágott
250 g sampion gomba
500 ml paradicsomlé
pizza füszerkeverék kb 1 kiskanálnyi mennyiség
öröltbors
só egy huslevskocka
diszitéshez reszelt sajt.
250 - 300g makaroni tészta vagy a kedvenc kifözni valo tésztán
Az olivaolajat fölmelegitjük és az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát elkezdjük piritani,dinsztelni. Amikor már majdnem elérte a kivánt szint akkor a földarabolt fokhagyma gerezdeket és a tetszésszerintire völvágott gombát is hozzádjuk párpercig együtt sütjük és fölengedjük a paradicsomlével,majd még kb 1,5 dl vizet öntünk hozzá ezt kb el is fövi majd. Füszerezzük és 15 20 percig forrás után lassu tüzön összefözzük az izeket.
Közben kifözzük a tésztát és összekeverjük vele a szószt. Reszelt sajtal diszitjük.. Rántott husit kinálhatunk hozzá.
Ragut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA jó lasagne alapja a jó szósz, ráadásul ez készül a legtovább, így ésszerű is ezzel kezdened. A húsokat keverd össze, sózd és borsozd kedvedre. A hagymát és a szalonnát kockázd fe...
Elkészítési idő: 170 perc Nehézség: NehézHámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig. Készítsünk a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA káposztás részhez 1.25 kg fejes káposzta 5 evőkanál étolaj 4 púpozott evőkanál kristálycukor 1 evőkanál só fekete bors (őrölt) A tészta főzéshez 500 g tészta - fodros nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű