1 kg marhacomb
4 ek napraforgó olaj
4 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
2 ek cukor
2 ek mustár ( ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
ételízesítő ízlés szerint
6 közepes db sárgarépa
4 közepes db fehérrépa
15 dkg zeller
1 közepes fej fehér hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 l víz
A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra.
Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babérlevél, bors, vöröshagyma, fokhagyma,1 citromkarika), ezt annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje.
A húst fedő alatt puhára főzzük, ha megpuhult a hús, kiszedjük, felszeleteljük.
Közben 2 kanál cukrot megpirítunk, majd felengedjük kevés vízzel.
A zöldségeket leturmixoljuk, vagy levesszűrőn áttörjük. Hozzáöntjük a húsléhez, a pirított cukros vízzel együtt.
Liszttel, tejföllel elkészítjük a habarást, és hozzákeverjük. Mustárral, citromlével, cukorral utána ízesítünk, ízlés szerint. Rövid ideig összefőzzük az ízeket.
zsemlegombóc:
kb 700g lisztböl 4 db tojás hozzáadásával galuskatésztát készitünk. kb 3-4 db zsemlét fölkockázunk sütöben kicsit megpiritjuk és hozzákeverjük a galuskatésztához majd egy evökanál segitségével forrásban lévö vizbe szaggatjuk és kifözzük, egy megfelelö nagyságu edénybe tésztaszürövel kiszedjük. Szükség esetén sózzuk és egy kevés étolajat ráöntünk és össze keverjük
Kenjük be a húsokat olíva olajjal és szórjuk meg körülbelül 2 evőkanál Knorr fűszer keverékkel. Süssük egy percet mindkét oldalon grill serpenyőben. Majd helyezzük a steaket egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat, a szalonnát, a kolbászt és a sajtot vágjuk apróra, és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel, és ha nem máltai kolbászt használtunk, tegyünk be...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1/2 kg marhafelsált jól kiverünk, besózunk és töltjük: 1/4 kg kockára vágott főtt burgonyát 10dkg metéltre vágott sonkát, 1 tojás kemény habját, 1-2 kanál tejfelt, sót borsot össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFölvágod a szalonnát apróra, belerakod a bográcsba. Fölvágod a hagymát, és ha már a szalonnából kiolvadt a zsírja, azt is beleteszed, de a szalonnapörcöt kilehet venni előtte. Ha...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes