1 kg marhacomb
4 ek napraforgó olaj
4 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
2 ek cukor
2 ek mustár ( ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
ételízesítő ízlés szerint
6 közepes db sárgarépa
4 közepes db fehérrépa
15 dkg zeller
1 közepes fej fehér hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 l víz
A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra.
Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babérlevél, bors, vöröshagyma, fokhagyma,1 citromkarika), ezt annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje.
A húst fedő alatt puhára főzzük, ha megpuhult a hús, kiszedjük, felszeleteljük.
Közben 2 kanál cukrot megpirítunk, majd felengedjük kevés vízzel.
A zöldségeket leturmixoljuk, vagy levesszűrőn áttörjük. Hozzáöntjük a húsléhez, a pirított cukros vízzel együtt.
Liszttel, tejföllel elkészítjük a habarást, és hozzákeverjük. Mustárral, citromlével, cukorral utána ízesítünk, ízlés szerint. Rövid ideig összefőzzük az ízeket.
zsemlegombóc:
kb 700g lisztböl 4 db tojás hozzáadásával galuskatésztát készitünk. kb 3-4 db zsemlét fölkockázunk sütöben kicsit megpiritjuk és hozzákeverjük a galuskatésztához majd egy evökanál segitségével forrásban lévö vizbe szaggatjuk és kifözzük, egy megfelelö nagyságu edénybe tésztaszürövel kiszedjük. Szükség esetén sózzuk és egy kevés étolajat ráöntünk és össze keverjük
Kocka hagyma dinsztel Forrón bele a pirospaprika, húst megpörköl 2 dl víz hozzá Bele a fűszerek, fokhagyma, letakarva közepes lángon párol 20 percig Ekkor bele a bor, fedve tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst csíkokra vágom, a hagymát felszeletelem, forró zsírban lepirítom, majd a húst rádobom. Lepirítom, majd befűszerezem. Összeforralom, ha kell, egy pici vizet öntök alá, rátes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. 2. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 3. A húst kockákra vágjuk, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst. Fűszerezzük, felöntjük vízzel és paradicsomlével, puhára pároljuk. A befejezés előtt beletes...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű