Családireceptkönyv.hu

Aszpikos tojás (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db főtt tojás
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1/2 kígyóuborka
9 ek. (kb. 50 gr) zselatin
0,4 dl víz (lehetőleg szűrt), vagy zöldség alaplé, de akár a sonka leszűrt főzőlevét is használhatod

Elkészítés:


Főzd meg a tojásokat, vágd fel apró kockákra a kaliforniai paprikákat és az uborkát. Fogj egy őzgerinc formát (az enyém 10×31 cm-es) és béleld ki folpack-kal. Majd szépen pakold bele a tojásokat és szórd rá az apróra vágott paprikákat és uborkát.
Egy habverővel folyamatosan kevergetve főzd fel csomómentesre a zselatin port a vízzel (vagy a zöldség-, illetve húslével). Ha nagyon habos lett, akkor egy szűrön keresztül öntsd rá a tojásos, paprikás rétegre, majd hagyd kihűlni, ha kellően kihűlt, akkor rakd be a hűtőbe.
Másnap kiveheted a formából és a fóliából is, szépen szeletelhető.

Ha a sonka főzőlevét szeretnéd használni, akkor a következőképp járj el: merj ki a sonkaléből legalább 6 dl-t (sok fog elpárologni belőle a forralás közben), majd szedd le a zsírt a tetejéről. Verj fel villával egy tojásfehérjét, majd a kimert sonkalével együtt forrald fel. Ezt az eljárást "derítésnek" hívják a szakács tudományban, ezzel a zavaros léből szép tisztát varázsolhatunk. Jó sűrű szűrőn keresztül szűrd át akár többször is és utána már használhatod is ezt a levet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aszpikos tojás (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tabbouleh salata (Matyi Éva blogjáról)
Tabbouleh salata (Matyi Éva blogjáról)

A bulgurt egy szeles talba ontjuk, nem kell megmosni. Raontunk 2 pohar forrasban levo vizet, befedjuk es felretesszuk. A zold leveleket egesz aprora vagjuk, az uborkat , paradicso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Casinotojás
Casinotojás

A keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgáját áttörjük és ugyanolyan mennyiségű meleg, főtt és burgonyával összekeverjük. Pici sóval, mustárral és tejföllel ízesítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német saláta
Német saláta

A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rukkola saláta körtével, pecorino sajttal és balzsam
Rukkola saláta körtével, pecorino sajttal és balzsam

Keverd össze az öntet hozzávalóit. Egy nagyobb tányéron helyezd el a rukkola leveleket, tedd a tetejére a körteszeleteket és a sajtot. Közvetlenül tálalás előtt locsold meg az önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk