menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb felkockázva
1 kg édesburgonya felkockázva
10 dkg házi szalonna felkockázva
4 ek. kacsa-, vagy libazsír
1 teljes fej fokhagyma
1 nagy vöröshagyma apróra vágva
só, bors, pirospaprika, rozmaring (vagy majoranna)

Elkészítés:


A négy evőkanál kacsazsírra pakold rá az apróra vágott vöröshagymát, a kockákra vágott házi szalonnát és a kockákra vágott pulykacombot és a hús "fehéredéséig" kevergesd az egészet. Utána fedd le egy 10-15 percre, a hús levet fog ereszteni, így nem fog odaégni, de ha mégis, akkor önts bele egy pici vizet (lehetőleg szűrtet).
Ha kellően megpuhult a hús, akkor add hozzá a fűszereket: a sót, a borsot, a pirospaprikát, a rozmaringot (vagy majorannát, ki mivel szereti) és nyomd hozzá présen keresztül a fokhagyma gerezdeket is. Tényleg egy egész fokhagyma kell bele, ez az egyik legfontosabb összetevője, úgyhogy ne spórold ki belőle semmiképp. :)
Aztán lefedve főzd jó sokáig, míg teljesen megpuhul a hús és jól összeérnek benne az ízek.
Addig is készítsd el az édesburgonyát: hámozd meg, vágd kockákra és süsd elő kicsit, én 190 fokra felmelegített fritőzben 5 perc alatt tettem meg ezt.
Ha elkészült a hús és az édesburgonya is, akkor öntsd bele egy tepsibe mindkettőt, kicsit keverd össze és légkeveréses, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 20 perc alatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/brassoi_apropecsenye

Brassói aprópecsenye (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Käsespätzle
Käsespätzle

A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük. A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumplit szintén meg kell pucolni és kockákra vágni. A kolbászt pedig tetszőleges vastagságúra fel kell szeletelni. A tarhonyát az előre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tunde
Bengan
Bengan

Megmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...

Elkészítési idő: 1.30 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mikrós buggyantott tojás
Mikrós buggyantott tojás

egy mikrózható tálba vizet kell tenni, bele ütni egy tojást és 700W 1,5percig, 800W 1percig mikrózni? és kész is vagy: 1. lépés: Töltsük meg a bögrét félig vízzel. 2. lépés:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk