Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb felkockázva
1 kg édesburgonya felkockázva
10 dkg házi szalonna felkockázva
4 ek. kacsa-, vagy libazsír
1 teljes fej fokhagyma
1 nagy vöröshagyma apróra vágva
só, bors, pirospaprika, rozmaring (vagy majoranna)

Elkészítés:


A négy evőkanál kacsazsírra pakold rá az apróra vágott vöröshagymát, a kockákra vágott házi szalonnát és a kockákra vágott pulykacombot és a hús "fehéredéséig" kevergesd az egészet. Utána fedd le egy 10-15 percre, a hús levet fog ereszteni, így nem fog odaégni, de ha mégis, akkor önts bele egy pici vizet (lehetőleg szűrtet).
Ha kellően megpuhult a hús, akkor add hozzá a fűszereket: a sót, a borsot, a pirospaprikát, a rozmaringot (vagy majorannát, ki mivel szereti) és nyomd hozzá présen keresztül a fokhagyma gerezdeket is. Tényleg egy egész fokhagyma kell bele, ez az egyik legfontosabb összetevője, úgyhogy ne spórold ki belőle semmiképp. :)
Aztán lefedve főzd jó sokáig, míg teljesen megpuhul a hús és jól összeérnek benne az ízek.
Addig is készítsd el az édesburgonyát: hámozd meg, vágd kockákra és süsd elő kicsit, én 190 fokra felmelegített fritőzben 5 perc alatt tettem meg ezt.
Ha elkészült a hús és az édesburgonya is, akkor öntsd bele egy tepsibe mindkettőt, kicsit keverd össze és légkeveréses, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 20 perc alatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Brassói aprópecsenye (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Orosz húsgombócok mustár mártással recept
Orosz húsgombócok mustár mártással recept

A húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk. Vizes kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Tojásrántotta
Tojásrántotta

Tojásokat alaposan felverem, megsózom, és jól elkeverem. A gázt meggyújtom. A serpenyőbe kevés olajat hevítek, ráöntöm a tojást és ízlés szerint megsütöm. (kocsonyásra, keménye...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KELKÁPOSZTÁS QUICHE
KELKÁPOSZTÁS QUICHE

ELKÉSZÍTÉS 1. A megtisztított, leveleire bontott káposztát forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. A felkockázott bacont ropogósra sütjük a finomra vágott újhagymáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
burgonyás lepény
burgonyás lepény

A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk. Az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk