500 g passzírozott paradicsom (amennyire lehet cleant / biot válasszunk)
3 dl víz
30 gr vöröshagyma
1 teáskanál kókuszolaj
só, bors, oregánó, bazsalikom (sót mértékkel)
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, vizet, beletesszük a fűszereket és forrástól számított 10-15 percig nem túl magas lángon főzzük. A fűszerektől nagyon finom lesz.
Az alaplé hozzávalóit legalább 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük. A májgombóchoz a vízben áztatott kenyeret, a nyers csirkemájat, a tojást és a fűszereket egy me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felteszem főni. Amikor megfőtt,kiveszem a húst és félreteszem. A krumplit kockákra vágom, a sárgarépát, fehér répát szeletekre, a hagymát apró kockákra vágom. Egy kevés o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben, • ha puha: rántás: zsiradék, li...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes