1 doboz (kb. 450 gr) sűrített paradicsom (adalékanyag mentes legyen!, pl. aranyfácán)
1 vöröshagyma
1/4 zellergumó vagy 1/2 csokor zeller levél
2 babérlevél
só
1/2 ek. kókuszolaj
víz (lehetőleg szűrt)
Olvaszd fel a kókuszolajat és rakd rá a sűrített paradicsomot és rakd bele egészben a megtisztított vöröshagymát és a zeller gumót is (zeller zöldjét is használhatsz akár, de ezt is egészben rakd bele, mert tálalás előtt kivesszük majd ezeket belőle). Rakd még hozzá a babérleveleket, sózd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű. A víz mennyisége miatt nem kell külön rántást hozzáadnunk majd. Főzd addig, míg a hagymának és a zellernek jól érezhető íze lesz a levesben.
1. A halat megtisztítom, felszeletelem és osztályozom. 2. A bogrács aljára teszem az apróra vágott hagymát, erre a halfejeket, farkakat, uszonyokat. 3. A tetejére jön a hal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap a leszűrt babot annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és egy babérlevéllel puhára főzzük. Egy külön edényben bő vízben és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű