1 doboz (kb. 450 gr) sűrített paradicsom (adalékanyag mentes legyen!, pl. aranyfácán)
1 vöröshagyma
1/4 zellergumó vagy 1/2 csokor zeller levél
2 babérlevél
só
1/2 ek. kókuszolaj
víz (lehetőleg szűrt)
Olvaszd fel a kókuszolajat és rakd rá a sűrített paradicsomot és rakd bele egészben a megtisztított vöröshagymát és a zeller gumót is (zeller zöldjét is használhatsz akár, de ezt is egészben rakd bele, mert tálalás előtt kivesszük majd ezeket belőle). Rakd még hozzá a babérleveleket, sózd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű. A víz mennyisége miatt nem kell külön rántást hozzáadnunk majd. Főzd addig, míg a hagymának és a zellernek jól érezhető íze lesz a levesben.
2 hagyma felaprítva, fél fej kelkáposzta, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, kevés zeller, de mehet bele karalábé- nekem nem volt otthon - és ezt annyi vízzel felönteni, hogy épphogy elle...
Elkészítési idő: 1 óraElőször vajon megdinszteljük a vöröshagymát, mikor megpirult, hozzátesszük a reszelt fokhagymát is, pár perc alatt együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a korábban megmosott és feldar...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...
Elkészítési idő:1. Az olajból és a lisztből rántást készítünk. 2. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. 3. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. 4. F...
Elkészítési idő: 23 perc