Fodros nagykocka
Káposzta
Só
Bors
Cukor
Olaj
Kifőzöm sós vízben a tésztát.Leszedem a káposzta külső leveleit.Nagy lyukú reszelőn lereszelem. Besózom. Kb 10-15 percig állni hagyom.Az olajat elkezdem melegíteni ,amikor forró hozzá adom a levétől kinyomkodott káposztát.Gyakori kevergetés mellett barnára pirítom a káposztát.Amikor megpirult megborsozom.A megpirult káposztát összekeverem a kifőzött tésztával.Ízlés szerint cukorral tálalom.
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az éles...
Elkészítési idő:Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük. A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a papriká...
Elkészítési idő:3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...
Elkészítési idő: 1 óra