400 g őrölt mandula, 300 g porcukor, 4 tojásfehérje, 1 vanílarúd kikapart magjai, néhány csepp keserűmandula kivonat (vagy 2-3 szem keserűmandula), só
A mandulát átszitálom a porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A vanílarúd magjait kikaparom, és a mandulához keverem. A tojások kemény habját alaposan, de óvatosan összeforgatom a cukros-vaníliás-mandulával és a néhány kivonattal. 2-3 órára hűtőbe teszem a masszát. A sütőt előmelegítem 180°-ra, a masszából 1 cm átmérőjű golyókat formázok, majd sütőpapírral (ez fontos!) bérelt tepsibe pakolom őket. Kb. 15 perc alatt megsütöm a kekszeket, majd ha kihűltek dobozba pakolom az összeset. Ha arról van szó, simán eláll sokáig, de nem biztos, hogy marad.... :)
Kikeverem csomómentesre a pudingport, lisztet, tojást, cukrot kevés tejjel. A többi tejet felteszem forrni. Forrás előtt beleöntöm a pudingos öntetet. Lassú tűznél sűrüre főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk. Közben egy tál...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy edénybe tegyünk kevés vizet, és kezdjük el melegíteni. Helyezzük rá az üstöt úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe! Így, vízgőz felett kezdjük el felverni a cukros tojáshabot. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű