A csokimázhoz 20 dkg porcukorba 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó olajat és 3 ek forró vizet keverünk.
Az napraforgó olajtól szép fényes lesz, viszont vigyázni kell a vízzel. Ha túl sok, elfolyik a máz. Inkább legyen keményebb, mert forró vízbe mártott késsel simán elsimítható a sütin.
A túrót összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Lobogó vízben kifőzzük a kézzel megformázott gombócokat.
Elkészítési idő: 0,5+2 óra Nehézség: Könnyű(A fenti hozzávalók a közepestől kicsit nagyobb méretű tepsihez elegendő mennyiségek.) Először az omlós tésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel, a cukorral, a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zselatint és a vizet egy tálban összekeverni, 10 percig állni hagyni , utána hozzáadni a szőlőcukrot és addig melegíteni míg a cukor felolvad , forralni nem szabad. Levesszük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű