Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csülök Pékné módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Egy szép nagy hátsó csülök
2 db sárgarépa
Fél zellergumó
2 db petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma
1 gerezd kelkáposzta
1 fej fokhagyma
1 karalábé
4-5 babérlevél
Só, bors
2 kg krumpli
1 kg vöröshagyma
Egy kevés kakukkfű
Pár gerezd fokhagyma a krumpli mellé
3 dl napraforgóolaj
3dl sör

Elkészítés:


A csülköt az összes zöldséggel és a fűszerekkel kb. 3 óra alatt gyöngyöző forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A főtt csülköt egy tepsire dobjuk és melléborítjuk a krumplit, a hagymát, majd pár gerezd fokhagymát is szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, és szórunk rá kevés kakukkfüvet, végül öntünk rá némi napraforgóolajat és egy kis sört, csak az íze miatt. 200 fokon kb. 2-2,5 óra alatt sütjük készre, ügyelve arra, hogy a sütés alatt 2-3 alkalommal átforgassuk a csülköt, hogy mindenhol szép ropogósra süljön a bőre.

Csülök Pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Töltött karaj - OK
Karaj - Töltött karaj - OK

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. 2. A póréhagymát vastagabb szeletekbe vágjuk. 3. Minden szelet húsra teszünk 1-1 szelet bacont,sajtot 2-2 szelet póréhagymát és kolbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi sertés ragu
Erdélyi sertés ragu

pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és mikor ekezd összeseni, hozzá adom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom. Ha elkészült az alap, ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Göngyölt kel - OK
Darált - Göngyölt kel - OK

1. A kelkáposzta külső, nagy leveleit forró, ételízesítős vízben pár percig blansírozom, majd lecsöpögtetem és félreteszem. 2. A vöröshagymát felaprítom, üvegesre pirítom, és r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: HAMi
Töltött fasirt
Töltött fasirt

Elkészítés: A töltéshez való tojásokat keményre főzzük. A két zsemlét pár percre kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk