menu

Családireceptkönyv.hu

Eszterházy torta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tésztához

7 tojás

24 dkg őrölt mogyoró

20 dkg cukor


Vanília krém

2 tojássárgája

0,3 liter tej

8 dkg cukor

1 rúd vanília kikapart belseje

3,5 dkg étkezési keményítő

38 dkg vaj

5 dkg baracklekvár

Cukor fondant vagy fehércsokoládé bevonat

7 dkg vaj

15 dkg fehércsokoládé

Az alapanyagokat felolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét.

Díszítéshez

olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mogyorót és sütőpapíron, egyenként 5 db kerek lapot sütünk belőle. A lapokat 210-220 fokon, összesen 10-10 percig sütjük.

Ezután elkészítjük a vaníliakrémet. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk vaníliarúd kikapart belsejét, a tejet és kis lángon felfőzzük. Ezután belekeverjük a keményítőt és amikor elkezd sűrűsödni, levesszük a tűzről. Egy tálban folyamatosan, addig keverjük, amíg kihűl. Ekkor adjuk hozzá a lágy vajat és azzal együtt jól kikeverjük.

Összeállítjuk a tortát. Célszerű egy keretet, vagy egy kerek tortaforma peremét használni. Alulra tesszük az egyik mogyorós tortalapot és vékonyan megkenjük a vanília krémmel. Ezután a második lap következik, és újabb réteg krém. (Nem baj, ha a lap eltörik, illesszük egymáshoz, a krémtől úgyis össze fog állni.) Miután az utolsó lapot is ráhelyeztük, vegyük le a keretet és a torta oldalát is vonjuk be a krémmel, majd szórjuk meg durvára darált mogyoróval. A tetején a legfelső tortalapra vékonyan sárgabarack lekvárt kenjünk és egyenletesen vonjuk be a cukorfondanttal. A fondant készitése otthon kicsit nehéz feladat, ezért fehércsokoládéból is készithetünk rá bevonatot, ami legalább annyira finom. A csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, kikeverjük és egyenletesen a torta tetejére simitjuk. Mikor a fehércsokoládé bevonat megszilárdult, kis sugárban, átlósan mintázva csorgassunk a tetejére az olvasztott étcsokoládéból.

Eszterházy torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejfölös csoda kekszes
Tejfölös csoda kekszes

Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a kakaóport. Vegyünk elő egy közepe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás süti minden nélkül
Almás süti minden nélkül

Az elkészítése nagyon egyszerű: 1. Reszeld le az almát! A levére is szükséged lesz, ki ne nyomkodd! 2. Keverd bele az összes hozzávalót a reszelt almába! 3. A tetejét is szórd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokiba mártott perec (nassolda)
Csokiba mártott perec (nassolda)

Az átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint. Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Hűtőbe tesszük pihenni. Pihenés után 3-4 mm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Uráli torta
Uráli torta

Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk