25 dkg étcsoki (legalább 70 %)
6 db tojás (2 egész, 4 szétválasztva)
12,5 dkg vaj
17,5 dkg cukor
csipet só
A tetejére:
5 dl tejszín
2 ek cukor
1 vaníliarúd
kakaópor díszítésnek
A csokit vízgőz felett megolvasztottam, majd hozzáadtam a vajat kisebb darabokban, hogy elolvadjon. 2 egész tojást és 4 tojás sárgáját kikevertem 7,5 dkg porcukorral, majd hozzáadtam az olvasztott vajas csokit. A tojásfehérjéket felvertem, kemény habbá a csipet sóval, a maradék porcukrot adagonként adagoltam hozzá, majd hozzáöntöttem a csokis keveréket, először csak egy kicsit, simára kevertem, majd a többit is és óvatosan összekevertem, hogy a hab ne törjön össze. 24 centis kivajazott és lisztezett formába öntöttem, majd 180 fokos fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütöttem, az enyém pont 35 perc alatt lett kész. A formában hagytam kihűlni, ezalatt a teteje kicsit behorpad, pont lett egy kis pereme, rá lehetett tenni a tejszínhabot. A tejszínhabot felvertem 2 evőkanál cukorral és egy vaníliarúd kikapart magjait hozzáadtam, a kihűlt torta tetejére kentem és megszórtam kakaóporral a tetejét.
A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1 éjszakát a hűtőbe kell tenni és másnap sütni. Vékonyra kell nyújtani, tepsibe tenni és ott összevágni. Tetejét tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni (vagy bármivel -magva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit az alma kivételével egy tálba tesszük és csomómentesre kikeverjük. A végén belekeverjük a reszelt almát is. A palacsinta sütőt forróra hevítjük és a tésztából...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű