3-4 db kisebb cukkini
1 db daráltús konzerv
zsemlemorzsa
2 tojás
bors és fűszerek ízlés szerint (oregánó, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, ki mit szeret)
1 fej hagyma dinsztelve
sajt
erős zöldpaprika
A cukkiniket lereszeled és besózod. Hagyod állni kb. 20-30 percet, ezután kinyomkodod a levét és átteszed egy másik tálba. Hozzáadod a szétnyomkodott darálthús konzervet, a tojásokat, a dinsztelt hagymát és a fűszereket. Annyi zsemlemorzsát adsz hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapj. Ezek után kis gombócokat gyúrsz, ellapítod és mindegyik közepébe kis kocka sajtot és egy fél karika erőspaprikát teszel, ezek után laposkás golyókat formázol. Zsemlemorzsába forgatod és olajban kisütöd. Bármilyen köret jól megy hozzá.
Rendes darálthúsból (pulyka, sertés) is elkészíthető, de akkor jobban kell fűszerezni, hiszen a darálthús konzerv eleve ízesített, ahhoz csak a zöldfűszer kell.
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, megszárítjuk, majd kisujjnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk,a kápia paprikát kis kockákra darab...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA sertésszüzet lehártyázom. Kisebb darabokra vágom. Az összedarabolt húsra teszek friss rozmaringot, megszórom a fűszerkeverékkel, egy kis olajat ráöntve összekeverem és hagyom egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felszeletelt kiklopfolt, sózott tarját ,paprikás lisztbe mártom és hirtelen kisütöm mindkét oldalát. Egy nagy edénybe pakolhatom és tarka borssal megszórom. A visszamaradt olajb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű