Pácolás
800 g húsos sertéshús (hasaalja)
20 dkg birs
2 teáskanál só
1 kávéskanál fekete bors
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
Köret
4 közepes db burgonya
1 nagy db vöröshagyma
20 dkg birs
3 gerezd fokhagyma
őrölt babérlevél ízlés szerint (1 mokkáskanálnyi)
1 teáskanál só
2 dl fehérbor
Pácolás
Lereszeljük a fél birsalmát. Összekeverjük a sóval, szeletelt fokhagymával, fűszerrel, olajjal. A masszát a téglalap alakú, bőrös, zsíros hús tetejére kenjük. Elegáns henger alakúra formázzuk, a bőre van kívül, bambusznyársakkal átszúrva rögzítjük.
Kívülről is fűszeres olajjal kenjük meg, letakarva egy napig a hűtőben tartjuk. A sütés előtt karikákra vágjuk úgy, hogy minden szeletet egy bambusznyárs rögzítsen, nagyjából kör alakúra.
Sütés
Személyenként egy szeletet tepsibe teszünk. A birsalma maradékát felkockázzuk, a krumplit hámozzuk és felkockázzuk, a hagymát daraboljuk, az egész cuccot a hús köré rendezzük. Sózzuk, fűszerezzük, aláöntjük a bort, lefedjük.
160 C fokon lassan készre sütjük úgy, hogy a hasalja bőre is megpuhuljon. Vagy a tepsi tetejével, ha nincs, alufóliával fedjük le közben. Ha kell, közben vizet öntünk alá.
A tepsin tálaljuk, mindenki kiveszi a hússzeletét, és annyi köretet mellé, amennyit szeretne. Vigyázat, a sült birsalma függőséget okoz, eszméletlenül finom.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 45×30×5 cm
költség: 1600 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal
A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. 2. Majd petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiterítjük magunk elé, a bőrös felével lefelé. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, lereszeljük, a fűszernövényeket finomra vágjuk, és olívaolajjal elkeverjük. Az...
Elkészítési idő: 260 min Nehézség: KözepesA felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű