Családireceptkönyv.hu

Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva


Írta:

Elk. idő: 200 perc
Adag: 4 före
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Pácolás
800 g húsos sertéshús (hasaalja)
20 dkg birs
2 teáskanál só
1 kávéskanál fekete bors
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
Köret
4 közepes db burgonya
1 nagy db vöröshagyma
20 dkg birs
3 gerezd fokhagyma
őrölt babérlevél ízlés szerint (1 mokkáskanálnyi)
1 teáskanál só
2 dl fehérbor

Elkészítés:


Pácolás
Lereszeljük a fél birsalmát. Összekeverjük a sóval, szeletelt fokhagymával, fűszerrel, olajjal. A masszát a téglalap alakú, bőrös, zsíros hús tetejére kenjük. Elegáns henger alakúra formázzuk, a bőre van kívül, bambusznyársakkal átszúrva rögzítjük.
Kívülről is fűszeres olajjal kenjük meg, letakarva egy napig a hűtőben tartjuk. A sütés előtt karikákra vágjuk úgy, hogy minden szeletet egy bambusznyárs rögzítsen, nagyjából kör alakúra.
Sütés
Személyenként egy szeletet tepsibe teszünk. A birsalma maradékát felkockázzuk, a krumplit hámozzuk és felkockázzuk, a hagymát daraboljuk, az egész cuccot a hús köré rendezzük. Sózzuk, fűszerezzük, aláöntjük a bort, lefedjük.
160 C fokon lassan készre sütjük úgy, hogy a hasalja bőre is megpuhuljon. Vagy a tepsi tetejével, ha nincs, alufóliával fedjük le közben. Ha kell, közben vizet öntünk alá.
A tepsin tálaljuk, mindenki kiveszi a hússzeletét, és annyi köretet mellé, amennyit szeretne. Vigyázat, a sült birsalma függőséget okoz, eszméletlenül finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 45×30×5 cm
költség: 1600 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal

Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Hargitai sertésborda - OK
Karaj - Hargitai sertésborda - OK

1. A sertéskarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk, kiveregetjük és megsózzuk. 2. A hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. 3. A sütésből visszamaradt zsírban f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar :húscsíkok sajtkrémes bundában,rizzsel
:húscsíkok sajtkrémes bundában,rizzsel

Fél kg sertéshúst használtam vékonyan csíkozva,kicsit besóztam,borsoztam.2tojásti összekevertem fél mokkáskanál sóval,belenyomtam egy tömlős sajtkrémet és annyi lisztet,hogy sűrű p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött dagadó
Töltött dagadó

A tojásokat megfőzzük, majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak. Ha nincs szeletelőnk, reszelni is lehet. A zsömlét felszeleteljük, csík...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpir...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk