40 dkg hús felszeletelve (comb, karaj, tarja pénztárca szerint)
2 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál paradicsompüré
Babérlevél
Pár szem egész bors
1 kávéskanál ecet
Só
Főtt tészta köretnek
A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük.
A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát halványra pirítjuk.
Meghintjük a liszttel és beletesszük a paradicsompürét a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, az ecetet és szükség szerint vizet.
A hússzeleteket a mártásba visszatesszük és puhára pároljuk.
Közben megízleljük a mártást, és ha kell, még sózhatjuk, fűszerezhetjük.
Tálaláskor kifőtt tésztára tesszük a hússzeleteket és a mártással leöntjük.
1. Első lépésben készítsd elő a húst: a karajszeleteket klopfold ki vékonyra (kb. 2 mm), sózd és borsozd őket ízlés szerint. 2. A sonkaszeleteket közepes lángon süsd elő egy serpe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket kiklopfoljuk. A tepsit kikenjük vékonyan vajjal, bele rakjuk a hús szeleteket, hozzáöntünk annyi tejet, hogy majdnem ellepje. A hús szeletekre tejfölt kenünk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt felszeletelem, a szeleteket kiklopfolom, besózom. 2. Serpenyőben kevés olajon elősütöm. 3. A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az aprór...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát vékonyra felkarikázzuk majd az olajon és zsíron megpároljuk. Félkész állapotban hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a sűrített paradicsomot. Amikor megdinsztelődött h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű