Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Párolt hússzeletek pikáns szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg hús felszeletelve (comb, karaj, tarja pénztárca szerint)
2 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál paradicsompüré
Babérlevél
Pár szem egész bors
1 kávéskanál ecet

Főtt tészta köretnek

Elkészítés:


A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük.

A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát halványra pirítjuk.

Meghintjük a liszttel és beletesszük a paradicsompürét a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, az ecetet és szükség szerint vizet.

A hússzeleteket a mártásba visszatesszük és puhára pároljuk.

Közben megízleljük a mártást, és ha kell, még sózhatjuk, fűszerezhetjük.

Tálaláskor kifőtt tésztára tesszük a hússzeleteket és a mártással leöntjük.

Párolt hússzeletek pikáns szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Joghurtos göngyölt karaj
Joghurtos göngyölt karaj

A sertéskaraj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Ezután a szeletekre egy-egy szelet füstölt pulykamell sonkát és egy-egy szelet lapka sajtot t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

Először is a zöldbabot főzzük meg. Majd a rizsát is, de azt csak félig. Majd készítsük el a husit. A hagymát aprítsuk fel és fonnyasszuk meg kevés olajon, majd tegyük hozzá a pi...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 2 ujjnyi távolságban bevagdossuk a feléig,majd a kés hegyével a szélét meghagyva a közepére zsebet vágunk. A zúzott fokhagymát tálba tesszük,sóval,fűszerekkel, olajjal öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Makaróni magyarosan
Makaróni magyarosan

A makarónit megtördeljük, bő, forró vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, reszelt hagymát, pirospaprikát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk