40 dkg hús felszeletelve (comb, karaj, tarja pénztárca szerint)
2 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál paradicsompüré
Babérlevél
Pár szem egész bors
1 kávéskanál ecet
Só
Főtt tészta köretnek
A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük.
A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát halványra pirítjuk.
Meghintjük a liszttel és beletesszük a paradicsompürét a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, az ecetet és szükség szerint vizet.
A hússzeleteket a mártásba visszatesszük és puhára pároljuk.
Közben megízleljük a mártást, és ha kell, még sózhatjuk, fűszerezhetjük.
Tálaláskor kifőtt tésztára tesszük a hússzeleteket és a mártással leöntjük.
A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , előmelegített sütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA császárt sózd be, kend be mézzel elkevert olívaolajjal, a bőrét irdald be 2 centinkét, a résekbe tegyél fokhagymaszeletkéket, rozmaringágacskákat, tedd tálba, önts alá fehérbort,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kelkáposzta külső, nagy leveleit forró, ételízesítős vízben pár percig blansírozom, majd lecsöpögtetem és félreteszem. 2. A vöröshagymát felaprítom, üvegesre pirítom, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes