menu

Családireceptkönyv.hu

Csábító karaj, sonkás paradicsomos mártással, a férf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Magyaros sertésszelet
Magyaros sertésszelet

A karajt leválasztottam a csontról, valamit a szűzérmét is, az enyémen az is volt. A csontot félretettem a levesnek. A húst szeletekre vágtam, sóztam, frissen őrölt borssal és kömé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bajor hús
Karaj - Bajor hús

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel bedörzsöljünk és félretesszük. 2. Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat. 3. A húsra rákar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Gyulaival töltött karaj egyben sütve
Gyulaival töltött karaj egyben sütve

A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk. Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. A kolbászok egyik végét levágjuk, és itt összeillesztve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Hortobágyi rakott tészta
Darált - Hortobágyi rakott tészta

1. A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. 2. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk