Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.
A karajt leválasztottam a csontról, valamit a szűzérmét is, az enyémen az is volt. A csontot félretettem a levesnek. A húst szeletekre vágtam, sóztam, frissen őrölt borssal és kömé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel bedörzsöljünk és félretesszük. 2. Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat. 3. A húsra rákar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk. Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. A kolbászok egyik végét levágjuk, és itt összeillesztve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. 2. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz