Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta-virág


Írta:

Elk. idő: 60+30 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt,

csip. só

3 ek cukor

2,5dkg élesztő,

2 tojás sárgája,

1 tojás

3 dl tej,

6 dkg olvasztott margarin,


Töltelék: lekvár - ízlés szerint

Elkészítés:


Kinyújtottam, pogácsa szaggatóval nagyobb köröket vágtam a tésztából, mindegyik közepébe ment egy kiskanál lekvár és gombócokat formáztam belőlük. Ezek a gombócok most meg egy kerek tortaformába kerültek - amit előtte kibéleltem sütőpapírral - és keltek itt még úgy kb. 15-20 percig. Amikor már alig bírtak magukkal ebben a formában, megkentem cukros vízzel (tudjátok ,ezzel helyettesítem mostanában a tojás sárgáját) megszórtam a tetejüket kristálycukorral és betoltam az előre melegített 180C-os sütőbe úgy kb 25 percre.

Mikor kisült megspricceltem vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon könnyű a tésztája!

Lekváros bukta-virág

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos kuglóf
Citromos kuglóf

vaj, porcukor, tojássárgája kikever, citrom leve hozzáad. liszt elkever sütőporral , hozzáad a masszához. tojásfehérje habnak felver, hozzáad a masszához. 220 fokon 15 perc ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madeleine á l'eau de fleur d'oranger
Madeleine á l'eau de fleur d'oranger

Allumez le four th.5 (150°). Faites fondre le beurre et le laissez-le refroidir. Fouettez les oeufs et le sucre pour obtenir un mélange blanc et mousseux. Ajoutez peu à peu le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SZLOVÁK KRÉMES
SZLOVÁK KRÉMES

A tésztát összedolgozzuk. Két lapot sütünk a tepsi hátán.Nagy tepsin, 10-15 percig. A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük. A ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk