Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt,
csip. só
3 ek cukor
2,5dkg élesztő,
2 tojás sárgája,
1 tojás
3 dl tej,
6 dkg olvasztott margarin,
Töltelék: lekvár - ízlés szerint
Kinyújtottam, pogácsa szaggatóval nagyobb köröket vágtam a tésztából, mindegyik közepébe ment egy kiskanál lekvár és gombócokat formáztam belőlük. Ezek a gombócok most meg egy kerek tortaformába kerültek - amit előtte kibéleltem sütőpapírral - és keltek itt még úgy kb. 15-20 percig. Amikor már alig bírtak magukkal ebben a formában, megkentem cukros vízzel (tudjátok ,ezzel helyettesítem mostanában a tojás sárgáját) megszórtam a tetejüket kristálycukorral és betoltam az előre melegített 180C-os sütőbe úgy kb 25 percre.
Mikor kisült megspricceltem vízzel.
Nagyon könnyű a tésztája!
1. A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel összegyúrjuk. 2. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük. 3. Közben a túrót lecsöpögtetjük, áttörj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 2 db réteslapot konyharuhára teszem, megolajozom, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a reszelt fűszeres-cukros almát. Feltekerem és tepsibe rakom... Szőlős-marcipános réte...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűKézi habverővel csomómentesre keverjük, formákba öntjük (nekem régi sütőm van, így én 3-as fokozaton 40 percig sütöttem). Mikor kész, picit hagyom hűlni, kettévágom, megkenem cuko...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű