85g barna rizsliszt
20g hajdinaliszt
1 tojás (kb. 60-65g-os, L méretű)
1-2 kk. víz
1 ek. só a főzővízbe
1. A liszteket egy kis tálban összekeverem, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom a vizet is, és villával átkeverem, amíg az egész egyformán morzsalékos lesz.
2. Kézzel átgyúrom, mintha hógolyót formáznék: összegyúrok egy maroknyi tésztát, és ehhez ragasztom a többit, amíg egy helyes kis gömböt kapok. Ha nagyon morzsolódik, tegyetek még hozzá egy kevés vizet, ha túl ragadós, kevés lisztet.
3. Két kis cipót formázok belőle és nedves konyharuhával letakarom, pár percig pihentetem.
4. Lisztezett vágódeszkán (erre a célra sima rizslisztet használok, mert takarékosabb) először tenyérrel kilapítom, majd sodrófával elég vékonyra nyújtom ahhoz, hogy 0-ás fokozaton át tudjam engedni a tésztagépen. A kis kinyújtott tésztagolyót akkora darabokra vágom, amivel könnyű dolgozni.
5. Minden fokozaton kétszer engedem át a tésztadarabot, és egyesével haladok a fokozatok között. Kilenc állása van a tésztagépnek, 0-ás a legvastagabb, és 4-esnél nem szoktam vékonyabbra nyújtani.
6. Ha már elég vékony a tésztám, szélesmetéltet vágok belőle. A tésztagép alá mindig odakészítek egy tányért, hogy a tésztát könnyen el tudjam vinni a főzővízig, nehogy összetörjem.
7. Bő sós vízben 3-5 percig szoktam csak főzni, a friss tészta gyorsan elkészül.
8. Ha megfőtt, leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és kész is.
Ebből a mennyiség két tányér tészta lesz, 40g CH/adag szénhidráttartalommal.
A lisztet szórjuk bele egy mély tálba. A 2 dl tejet langyosítsuk meg mikróban, tegyük bele a édesítőt és az élesztőt, keverjük el, és várjuk meg, míg felfut. Tegyük hozzá a liszth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tedd be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni. A tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A káposztából vágjuk ki a torzsát és reszeljük le. 2. lépés Forrósítsunk föl egy bő evőkanál kacsa-, vagy disznózsírt és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát. Íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a petrezselyemmel és kevés bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. Majd kiszedjük egy tány...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű