Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes házi tészta Nóritól


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


85g barna rizsliszt
20g hajdinaliszt
1 tojás (kb. 60-65g-os, L méretű)
1-2 kk. víz
1 ek. só a főzővízbe

Elkészítés:


1. A liszteket egy kis tálban összekeverem, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom a vizet is, és villával átkeverem, amíg az egész egyformán morzsalékos lesz.
2. Kézzel átgyúrom, mintha hógolyót formáznék: összegyúrok egy maroknyi tésztát, és ehhez ragasztom a többit, amíg egy helyes kis gömböt kapok. Ha nagyon morzsolódik, tegyetek még hozzá egy kevés vizet, ha túl ragadós, kevés lisztet.
3. Két kis cipót formázok belőle és nedves konyharuhával letakarom, pár percig pihentetem.
4. Lisztezett vágódeszkán (erre a célra sima rizslisztet használok, mert takarékosabb) először tenyérrel kilapítom, majd sodrófával elég vékonyra nyújtom ahhoz, hogy 0-ás fokozaton át tudjam engedni a tésztagépen. A kis kinyújtott tésztagolyót akkora darabokra vágom, amivel könnyű dolgozni.
5. Minden fokozaton kétszer engedem át a tésztadarabot, és egyesével haladok a fokozatok között. Kilenc állása van a tésztagépnek, 0-ás a legvastagabb, és 4-esnél nem szoktam vékonyabbra nyújtani.
6. Ha már elég vékony a tésztám, szélesmetéltet vágok belőle. A tésztagép alá mindig odakészítek egy tányért, hogy a tésztát könnyen el tudjam vinni a főzővízig, nehogy összetörjem.
7. Bő sós vízben 3-5 percig szoktam csak főzni, a friss tészta gyorsan elkészül.
8. Ha megfőtt, leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és kész is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből a mennyiség két tányér tészta lesz, 40g CH/adag szénhidráttartalommal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hidegen kelesztett lángos
Hidegen kelesztett lángos

1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat. 2. Kidolgozás után körbe beken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Galuska, Gigu féle
Galuska, Gigu féle

A zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Hájas tészta
Hájas tészta

Hájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk