1 kg liszt
4 dl tej.
5 dkg élesztő.
1kis pohár tejföl.
3 egész tojás,
só
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet,a tejfölt, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt hólyagosra dolgozzuk össze.
Egy tiszta reklám szatyrot kiolajozunk és a tésztát beletéve a hűtőbe helyezzük. Ott fog megkelni és egy hétig ott is tartható. Amikor szükséges,olajos kézzel szakítunk belőle és forró
olajban kisütjük.
Tanácsok:Ha nem szatyorba teszed,ügyelj arra,hogy a nylon zacskó legalább kétszer akkora legyen és ki legyen olajozva.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Forrásban lévő vízbe apró darabokra csipegetve megfőzzük. Ha feljön a víz tetjére, kész.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának odatesszük a vizet főni, teszünk bele ízlés szerint sót vagy vegetát, csurgatunk bele egy kis olajat, attól a tészta nem fog összetapadni. Ha felforr a víz, beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz