50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tk só
5 dl tej
Élesztő fut.
Többivel dagaszt.
Szinte kezelhetetlen lágy tészta, alaposan lisztezett deszkán rögtön 10 fele osztani,
zsemlét formázni, folyamatosan lisztezni kell a kezet, hogy ne ragadjon a tészta.Tepsire tenni kelni 15-20 percig, akkor alaposan lefújni vízzel megszórni magokkal, a tepsire , alufólia előmelegített sütőbe 200 fokon sütni 15 -20 perc, míg pici szint kap. levenni a fóliát 5 percig sül és készen van.
A szétmorzsolt élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot és a puha vajat, elkeverjük. A felfutott élesztőt beleöntv...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucolva apróra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzöm. A levétől leszűrve pépesítem, hagyom hűlni. Közben elkészítem a lisztet, alaposan átszitálom, ezá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdagaszt, kemény tészta. 15 perc pihi. 20 felé oszt, gömbölyít. 15 perc pihi. Tésztagépen átenged. Felteker. kel 35-40 perc. Spiccel 240 fok 15 perc gőz,
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztából 6 darab ovális lángosszerű lepényt csinálok, majd olajozott tepsibe teszem. A fokhagymát összezúzom és elkeverem az olajjal. A lángosokra 3-4 átlós 1-2 mm mély vágást e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes