50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tk só
5 dl tej
Élesztő fut.
Többivel dagaszt.
Szinte kezelhetetlen lágy tészta, alaposan lisztezett deszkán rögtön 10 fele osztani,
zsemlét formázni, folyamatosan lisztezni kell a kezet, hogy ne ragadjon a tészta.Tepsire tenni kelni 15-20 percig, akkor alaposan lefújni vízzel megszórni magokkal, a tepsire , alufólia előmelegített sütőbe 200 fokon sütni 15 -20 perc, míg pici szint kap. levenni a fóliát 5 percig sül és készen van.
http://nsppress.hu/matyi-eva-focaccia/ 1) A hagymashoz : 2 nagyobb hagymat es 3-4 cikk fokhagymat vekonyszeletekre vagtam,egy keves olivaolajjal es soval osszekevertem,hozzaa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból előző este kovászt készítünk. Letakarjuk, reggelig kelesztjük. Másnap a tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a kovászt, és szép fényes tésztát dolgozun...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, feloldjuk benne, majd hozzá keverjük a lisztet. Összedolgozzuk, és lefedve, langyos helyen pihentetjük, 1-2 órát. A tojást, a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, az élesztővel és az olajjal, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem nedves, ragadós tésztát kapjunk. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes