50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tk só
5 dl tej
Élesztő fut.
Többivel dagaszt.
Szinte kezelhetetlen lágy tészta, alaposan lisztezett deszkán rögtön 10 fele osztani,
zsemlét formázni, folyamatosan lisztezni kell a kezet, hogy ne ragadjon a tészta.Tepsire tenni kelni 15-20 percig, akkor alaposan lefújni vízzel megszórni magokkal, a tepsire , alufólia előmelegített sütőbe 200 fokon sütni 15 -20 perc, míg pici szint kap. levenni a fóliát 5 percig sül és készen van.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (tejfölt csak annyit tegyünk bele, amennyit felvesz a liszt) 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival együtt összegyúrjuk, és a duplájára kelesztjük. Ezután két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, majd a fokhagymás tejföllel v...
Elkészítési idő: 1,5 - 2 óra Nehézség: Nehéz