menu

Családireceptkönyv.hu

41. Hólabda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 - 40 dkg cukor
8 ek forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 ek kakaó
1 ek darált dió

krém:
1/2 l tej
5 ek liszt
25 dkg margarin
10 - 25 dkg cukor
1/2 dl rum

forgatás:
kókuszreszelék

máz:10 dkg csoki
1 tk margarin

Elkészítés:


A piskóta hozzávalóit felezni ,egyhez a kakaót,másikhoz a diót adni és megsütni. 180 fok 15 - 20 perc. 20 x 36 cm tepsi.
Krém:tej, liszt főzni ,hűteni. Cukor,vaj kikeverni. A kettőt össze keverni.
A tésztából 4 cm köröket szaggatni. Egy kakaós rá krém,rá diós,kókuszba forgatni,tetejére csokimáz.
A leeső részekhez kis lekvár és golyókat formálni,kókuszba forgatni.

41. Hólabda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós-diós krémmel töltött ostya
Kakaós-diós krémmel töltött ostya

Felfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal. Megtöltj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eredeti Eszterházy torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Eredeti Eszterházy torta

A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük az összekevert lisztet és diót. A masszából öt lapot kenünk zsírozott lisztezett tepsire, és kisütjük 210...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Epermousse torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Epermousse torta

A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sűrített tej
Sűrített tej

Minden hozzávalót lábosba öntöttem és alágyújtottam. Felforrásig nagylángon, állandóan kevergetve főztem, majd miután elolvadt a cukor takarékra vettem, hogy éppen csak bugyogjon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk