80 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg zsír
4 dl tejföl
5 dkg élesztő
1 tojássárgája
20 dkg reszelt sajt (bele a tésztába)
4 tk só
Tetejére: 1 tojás
10 dkg reszelt sajt
Összemorzsoljuk az élesztőt a liszttel, hozzákeverjük a sót a reszelt sajtot a margarint, a zsírt és a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk,bevagdossuk és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük tojással megszórjuk sajttal.
10 perc pihenés után 200 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
A burgonyát puhára főzöm a sós vízben, és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihű...
Elkészítési idő: 1/2 1 Nehézség: NehézA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, és letakarva legalább 1 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot. Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű