80 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg zsír
4 dl tejföl
5 dkg élesztő
1 tojássárgája
20 dkg reszelt sajt (bele a tésztába)
4 tk só
Tetejére: 1 tojás
10 dkg reszelt sajt
Összemorzsoljuk az élesztőt a liszttel, hozzákeverjük a sót a reszelt sajtot a margarint, a zsírt és a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk,bevagdossuk és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük tojással megszórjuk sajttal.
10 perc pihenés után 200 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
A felfuttatott élesztővel, liszttel, cukorral, sóval, tojássárgájával, tejföllel és a zsírral jól kidagasztjuk a tésztát, majd 1 órát kelesztjük. A tepsiket kikenjük margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb. duplájára nő a térfogata. Ekkor li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott szalalkálit keverőedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, adjunk hozzá vajat és hideg kézzel, a lehető leggyorsabban morzsoljuk össze. Adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy összeálljon. Tegyük 1 ó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű