6 nagyobb szem krumpli
1 tubus natúr sajtkrém
3-4 szál újhagyma vagy egy kis darab póréhagyma
10 dkg sonka
1 db kukorica konzerv
1+1 kk só
1 kk bors
5 dkg reszelt sajt
pici olaj
A krumplit tedd fel sós vízben főni.
Közben a hagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra.
Keverd össze az előbbieket a sajtkrémmel és a kukoricával, majd ízesítsd sóval, borssal.
Egy közepes méretű tepsibe locsolj egy kevés olajat, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
A megfőtt krumplit pucold meg, majd vágd ketté.
Mindegyiknak kanalazd ki a belsejét és ültesd őket a tepsibe.
A felesleges krumplit keverd a sajtkrémes egyveleghez, majd adagold a krumplikba.
Letakarva süsd kb. 20 percig, majd reszelj rá sajtot és fedő nélkül piríts további 10 percet.
A tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat krumplinyomón átnyomom. Belekeverem a beáztatott, kinyomkodott zsemléket és az egész nyers tojást. Ízlés szerint fűszerezem, majd összegyúrom, golyókat formálok és...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűDagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész fűszereket először mozsárban porrá őröljük, majd a többi fűszerrel összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű