Családireceptkönyv.hu

636. Sacher falatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


85 g puha vaj /margarin,
150 g kristálycukor,
1 db tojás,
150 g liszt,
1 csapott kk sütőpor,
1 csapott kk szódabikarbóna,
1 csipet só,
35 g holland kakaópor,
1 dl víz (jéghideg)

Összeállításhoz 3-4 ek baracklekvár,

Bevonáshoz : 150-200 g étcsoki
:

Elkészítés:


A vajat és a cukrot kihabositjuk, majd beledolgozzuk a tojást. Az összes száraz hozzávalókat beletesszük, majd beleöntjük a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 25-30 percig sütjük. Amint a tészta kihült, akkor kézzel összsmorzsoljuk, majd pár ek lekvárt hozzáadunk és összegyúrjuk.
A masszából falatnyi gombócokat formálunk. A csokit felolvasztjuk, majd belemártjuk a golyókat. Hideg helyre tesszük, addig míg megdermed a csoki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás rétes torta
Almás rétes torta

Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Snickers pite
Snickers pite

Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitál...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
VAJAS (LEVELES) TÉSZTA KÉSZÍTÉSE FÁZISFOTÓKKA
VAJAS (LEVELES) TÉSZTA KÉSZÍTÉSE FÁZISFOTÓKKA

Kezdjük azzal, hogy elkészítjük a margarint. Ha nincs leveles margarinunk, amit húzó margarinnak is hívnak és általában nagy tételben lehet kapni (szóval kis háztartásokban nem his...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Körte Szép Heléna módra
Körte Szép Heléna módra

Az egész körtéket zöldséghámozóval hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon. Egy éles késsel óvatosan vágjuk ki a magházukat, félbevághatjuk a körtéket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk