85 g puha vaj /margarin,
150 g kristálycukor,
1 db tojás,
150 g liszt,
1 csapott kk sütőpor,
1 csapott kk szódabikarbóna,
1 csipet só,
35 g holland kakaópor,
1 dl víz (jéghideg)
Összeállításhoz 3-4 ek baracklekvár,
Bevonáshoz : 150-200 g étcsoki
:
A vajat és a cukrot kihabositjuk, majd beledolgozzuk a tojást. Az összes száraz hozzávalókat beletesszük, majd beleöntjük a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 25-30 percig sütjük. Amint a tészta kihült, akkor kézzel összsmorzsoljuk, majd pár ek lekvárt hozzáadunk és összegyúrjuk.
A masszából falatnyi gombócokat formálunk. A csokit felolvasztjuk, majd belemártjuk a golyókat. Hideg helyre tesszük, addig míg megdermed a csoki.
Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitál...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KözepesKezdjük azzal, hogy elkészítjük a margarint. Ha nincs leveles margarinunk, amit húzó margarinnak is hívnak és általában nagy tételben lehet kapni (szóval kis háztartásokban nem his...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz egész körtéket zöldséghámozóval hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon. Egy éles késsel óvatosan vágjuk ki a magházukat, félbevághatjuk a körtéket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű