85 g puha vaj /margarin,
150 g kristálycukor,
1 db tojás,
150 g liszt,
1 csapott kk sütőpor,
1 csapott kk szódabikarbóna,
1 csipet só,
35 g holland kakaópor,
1 dl víz (jéghideg)
Összeállításhoz 3-4 ek baracklekvár,
Bevonáshoz : 150-200 g étcsoki
:
A vajat és a cukrot kihabositjuk, majd beledolgozzuk a tojást. Az összes száraz hozzávalókat beletesszük, majd beleöntjük a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 25-30 percig sütjük. Amint a tészta kihült, akkor kézzel összsmorzsoljuk, majd pár ek lekvárt hozzáadunk és összegyúrjuk.
A masszából falatnyi gombócokat formálunk. A csokit felolvasztjuk, majd belemártjuk a golyókat. Hideg helyre tesszük, addig míg megdermed a csoki.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű kis ko...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadom a puha vajat, és a tejet. A lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóval. Felverem a tojásfehérjét, A liszte...
Elkészítési idő: 1,5 óraAz édesburgonyát hámozd meg, vádg kockára és főzd puhára, majd szűrd le és még forrón törd át krumlinyomóval. A csokit és a kókuszolajat olvaszd össze, keverd az édesburgonyapüréh...
Elkészítési idő: