40 dkg liszt
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
5 TOJÁS sárgája
csipet só
Töltelékhez:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
Locsoláshoz:
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl tej
Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd feltekerem mint a bejglit, ujjnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falú tepsibe tettem a levágott korongokat.
Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni. Amikor a tészta már félig megsült akkor cukros tejjel jól meglocsolom vagy egyenként lekenem. Utána még kb 10 percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.
Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad. Porcukorral meghintetem. Ebből a mennyiségből 16 darab készült.
◾️A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. ◾️A liszteket átszitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, az élesztős tejet és kézzel vagy gé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Kétsze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kb. 1 dl tejben csipet cukorral felfuttattam, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam, letakarva duplájára kelesztettem. Ezután átgyúrtam és egy nagy téglalappá nyújto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű