menu

Családireceptkönyv.hu

160. Csiga rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
5 TOJÁS sárgája
csipet só

Töltelékhez:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor

Locsoláshoz:
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl tej

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd feltekerem mint a bejglit, ujjnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falú tepsibe tettem a levágott korongokat.
Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni. Amikor a tészta már félig megsült akkor cukros tejjel jól meglocsolom vagy egyenként lekenem. Utána még kb 10 percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.
Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad. Porcukorral meghintetem. Ebből a mennyiségből 16 darab készült.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött fánk
Töltött fánk

1-2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Minden összetevőt langyosan használunk a fánkhoz. Még a töltelékét is. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, pici sót, ha r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Sajttal töltött lepénykenyér (Imeruli Khachapuri)
Sajttal töltött lepénykenyér (Imeruli Khachapuri)

A tésztát lisztből, tejből, vízből és élesztőből készítjük. Ezután a tésztához keverjük a sót és megkenjük olajjal. A tésztát nagyon jól összegyúrjuk, körülbelül 5 percig. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lusta langos
Lusta langos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután a...

Elkészítési idő: 1 õra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Húsvéti Kalács
Húsvéti Kalács

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk