37 -40 dkg liszt
2 tojássárga
2,5 - 3 dl tej
4 dkg olv. vaj
1,7 g élesztő
pici cukor
1/2 kk só
1/2- 1 dl rum
sütés: olaj
Dagaszt, 30 - 60 perc pihi
lapít 1 - 1,5 cm, szaggat 4 - 6 cm kör
15 perc pihi
süt,fedővel, fordít süt fedő nélkül
Gyurmától picivel lágyabb tészta kell. 210 fokon előmelegített sütőbe tesszük, ha beteszem 1 perc múlva 170 fokra kb. 20 percig sütni,
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lekváros bukta elkészítéséhez az élesztőt kevés kristálycukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. Hozzáadjuk az előzőleg leszitált liszthez, majd összekeverjük a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, tojást. tejet, olvasztott vajat, pici sót és az élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle. 30 percet pihentetjük. 4 cipót formálunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű