500 g liszt
5 g só
55 g cukor
2 - 3 cs fahéj
3 tojássárga
0,5 dl rum
citrom,narancshéj
220 - 230 ml tej
23 g élesztő v. 7 g por
45 g vaj
sütés: 1 l olaj
Dagaszt, 45 perc kel. 15 fele osztani, gömbölyíteni.
Lehet kilapítani ,feltekerni 10 -15 cm, pihi, sodor 50 -60 cm,hurok, áthúz,egyik szár alul,másik felül,kicsit megtekerni,kört formálni. Pihi.
Másik mód gömbölyűt sütni
160 -170 fok,fedő ,teteje kerül olajba 2 -3 perc,fordít fedő nélkül süt
Megszór fahéjas cukor
1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük. A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős te...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet egy tálba mérjük, gépi, vagy kézi dagasztótálba, majd hozzámérjük a többi hozzávalókat. Beletesszük az élesztős tejet is. Lega...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézAz élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel szétmorzsoljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és belerakjuk az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót, és anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű