menu

Családireceptkönyv.hu

38. Fánk / lágy


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
5 g só
55 g cukor
2 - 3 cs fahéj
3 tojássárga
0,5 dl rum
citrom,narancshéj
220 - 230 ml tej
23 g élesztő v. 7 g por
45 g vaj
sütés: 1 l olaj

Elkészítés:


Dagaszt, 45 perc kel. 15 fele osztani, gömbölyíteni.
Lehet kilapítani ,feltekerni 10 -15 cm, pihi, sodor 50 -60 cm,hurok, áthúz,egyik szár alul,másik felül,kicsit megtekerni,kört formálni. Pihi.
Másik mód gömbölyűt sütni
160 -170 fok,fedő ,teteje kerül olajba 2 -3 perc,fordít fedő nélkül süt
Megszór fahéjas cukor

38. Fánk / lágy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mariann
Kifli - Limara
Kifli - Limara

A kovász hozzávalóit tálba mérjük, alaposan elkeverjük, és a tálat letakarjuk. 4-6 órára magára hagyjuk. Ha nincs kovászunk, egyszerűen el lehet hagyni, ebben az esetben viszont 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Panyolai töltött fánk
0. Panyolai töltött fánk

Először felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá. Tálban dup...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Sörkifli (Ildikó)
Sörkifli (Ildikó)

Az élesztőt kb. 1,5 dl tejben és 1 evőkanál kristálycukorban felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az 1 evőkanál sót és az 1 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a 2 dl étolajat, a 1/2 liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk 2019
Fánk 2019

A hozzávalókat mérjük ki a lisztet szitáljuk le. Az élesztőt futtassuk fel tejben pici cukorral. A dagasztó gép üstbe bele rakom a lisztet, élesztőt, cukrot. Reszeljük hozzá a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk