menu

Családireceptkönyv.hu

38. Fánk / lágy


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
5 g só
55 g cukor
2 - 3 cs fahéj
3 tojássárga
0,5 dl rum
citrom,narancshéj
220 - 230 ml tej
23 g élesztő v. 7 g por
45 g vaj
sütés: 1 l olaj

Elkészítés:


Dagaszt, 45 perc kel. 15 fele osztani, gömbölyíteni.
Lehet kilapítani ,feltekerni 10 -15 cm, pihi, sodor 50 -60 cm,hurok, áthúz,egyik szár alul,másik felül,kicsit megtekerni,kört formálni. Pihi.
Másik mód gömbölyűt sütni
160 -170 fok,fedő ,teteje kerül olajba 2 -3 perc,fordít fedő nélkül süt
Megszór fahéjas cukor

38. Fánk / lágy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés kiflicskék – dagasztás, kelesztés nélkül! ki
Bögrés kiflicskék – dagasztás, kelesztés nélkül! ki

1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Diós és mákos bejgli
Diós és mákos bejgli

A tésztához A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük. A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős te...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csaba
Panini kenyér
Avatar Inke Kedvelnék
Panini kenyér

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet egy tálba mérjük, gépi, vagy kézi dagasztótálba, majd hozzámérjük a többi hozzávalókat. Beletesszük az élesztős tejet is. Lega...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Kelt sajtos pogácsa
Kelt sajtos pogácsa

Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel szétmorzsoljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és belerakjuk az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót, és anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk