30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
17 dkg vaj vagy margarin,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás sárgája,
2-3 evőkanál főzőtejszín, tejföl vagy tej.
A töltelékhez
25 dkg darált mák, v. dió
10 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
1 citrom reszelt héja (kihagyható),
1 kávéskanál vaníliakivonat (kihagyható),
2 dl tej,
2 tojás fehérje (felverve habnak).
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (A lisztben elmorzsoltam a margarint majd hozzá adtam a sütőport , cukrot és a 2 tojássárgáját és összegyúrtam annyi tejjel, hogy jól formázható legyen).
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk. (ha szakad a tészta, előtte tedd hűtőbe 1-2 órára és utána dolgozzál vele lisztes felületen!)
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180-200 fokra melegített sütőben sütjük. Forró sütőben először magas hőfokon 15 percig, majd picit lejjebb állítva a hőt, folytatjuk a sütést . 15- 20 percig, közben fogvájóval ellenőrizhetjük, hogy a töltelék is átsült-e.
25 x 35 cm tepsihez
Tésztához A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a pudinghoz adjuk a ma...
Elkészítési idő: 40 perc1. A tojásokat a cukorral habosra keverem robotgéppel 2. Hozzákeverem a többi alapanyagot. 3. Sütőpapíros piskótás tepsibe öntöm és rászórom fahéjas kristálycukorba forgatott...
Elkészítési idő:2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: