Családireceptkönyv.hu

641. Mákos vagy diós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
17 dkg vaj vagy margarin,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás sárgája,
2-3 evőkanál főzőtejszín, tejföl vagy tej.

A töltelékhez
25 dkg darált mák, v. dió
10 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
1 citrom reszelt héja (kihagyható),
1 kávéskanál vaníliakivonat (kihagyható),
2 dl tej,
2 tojás fehérje (felverve habnak).

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (A lisztben elmorzsoltam a margarint majd hozzá adtam a sütőport , cukrot és a 2 tojássárgáját és összegyúrtam annyi tejjel, hogy jól formázható legyen).
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk. (ha szakad a tészta, előtte tedd hűtőbe 1-2 órára és utána dolgozzál vele lisztes felületen!)
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180-200 fokra melegített sütőben sütjük. Forró sütőben először magas hőfokon 15 percig, majd picit lejjebb állítva a hőt, folytatjuk a sütést . 15- 20 percig, közben fogvájóval ellenőrizhetjük, hogy a töltelék is átsült-e.
25 x 35 cm tepsihez

641. Mákos vagy diós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eredeti Non plus ultra
Eredeti Non plus ultra

Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kossuth kifli
Kossuth kifli

A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Operett szelet
Operett szelet

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját is. A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük, és lazán bel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citromhabos néger kocka
Citromhabos néger kocka

A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk