Családireceptkönyv.hu

648. Csalamádé, befőzés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg fejes káposzta
1 kg salátauborka
500 g vöröshagyma
500 g sárgarépa
1 kg paprika (különböző színű)
1 ev. kanál egész feketebors
70 g só
ízlés szerint csípős paprika
300 ml ecet
400 g kristálycukor
4 db babérlevél
1 kv. kanál citromsav
1 kv. kanál borkén

Elkészítés:


Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy nagy tálba tesszük és elkeverjük.
Egy másik tálban a sót, cukrot, borsot, morzsolt babérlevelet, citromsavat és borként elkeverjük.
A száraz hozzávalókkal megszórjuk a zöldséget, hozzáöntjük az ecetet és jó alaposan kézzel átforgatjuk, majd 6-7 órát állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a zöldséget levet eresztenek.
A zöldségeket üvegekbe töltjük, és felöntjük a maradék zöldséges-ecetes lével. Ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk az üvegekbe.
Az üvegeket jó szorosan lezárjuk és hűvös helyen 4-6 hétig tároljuk.
4-6 hét elteltével a csalamádé fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat jó alaposan megmossuk, van, aki a két végét levágja, én nem szoktam. Ez után hosszában bevágjuk úgy, hogy majdnem végigér a vágás. Majd elfordítjuk és még egyszer végi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Uborka
Uborka

24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. A megmosott kaprot az üveg aljára teszem, erre jön a szintén alaposan megmosott uborka. 2. Ha télire teszem el, akkor nem vagdosom be az oldalán, és kisebbeket használok. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztasaláta
Káposztasaláta

1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk. 2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk