Családireceptkönyv.hu

649. Csemege uborka télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy tk só
3 tk cukor
egy kávéscsésze 9% ecet
víz
kapor
mustármag
néhány szem fekete bors
egy babérlevél
egy szelet vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A recept 7dl-es üvegekhez szól. Minden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az oldalába helyenként felkarikázott sárgarépát.

Hozzá teszel egy kk. sót, három kk. cukrot, egy kisebb kávéscsésze (kb 1 dl) ecetet és tovább felöntöd vízzel. Lezárod az üvegeket és vizes dunsztba teszed. Fővéstől számítva 5-10 perc, amíg az uborka színt vált.

Kikapcsolod és hagyod benne kihűlni. Nem szoktam semmilyen tartósító szert tenni bele és nagyon jól eláll. Az uborka pedig finom, ropogós marad.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hagymás uborkasaláta
Hagymás uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, végeit levágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Mind a kettőt le gyaluljuk, és összekeverjük. Vízből, cukorból, sóból, ecetből ízlés szeri...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes cékla
Ecetes cékla

A céklát sós vízben puhára főzzük,miután kihűlt megpucoljuk és vékonyra szeleteljük. Ha félkész céklát vettünk, ezt kihagyjuk. A vízhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól elkeverj...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Savanyuság
Savanyuság

A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Káposztasaláta
Káposztasaláta

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk, majd egyesével legyaluljuk. Én uborkagyalun szoktam. Besózzuk, és hagyjuk picit állni, míg összeesik kicsit. A hagymák...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk