1: 4 tojássárgájából 150 g porcukorral gőz fölött sűrű krémet főzünk. 100 g vajat habosra kikavarunk, 3 rúd puhított csokoládéval és belekeverjük a félig kihűlt krémet.
2:125 ml tejet, 3 tojássárgáját, 100 g puhított csokoládét, 100 g porcukrot, 15 g keményítőlisztet összekeverünk, és gőz fölött habverővel sűrűre verünk. Ha kihűlt, belekeverünk 250 ml tejszínhabot és 3 lap két evőkanál forró vízben feloldott zselatint. A zselatint előbb negyedórán át hideg vízben áztatjuk, majd feloldva és langyosra hűtve, beleszűrjük a krémbe.
3: 8 tojássárgáját habosra keverünk 100 g vaníliával ízesített cukorral. Hozzákeverünk egy mokkás csésze erős fekete kávét és gőz fölött sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már rotyog, 4 rúd feketekávéval megpuhított csokoládét keverünk bele.:
4:2 rúd puhított csokoládét habosra keverünk 50 g vajjal, 1 tojássárgájával és 60 g hámozott, pörkölt, vagdalt mandulával.
5: 140 g olvasztott vajat jól elkeverünk 4 rúd puhított csokoládéval és 50 g pörkölt, darált mogyoróval.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverni és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütni. Ha a tészta kihűlt a sütőpapírt eltávolítani és tészta- meggylekvár-csokikrém rétegeket lera...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, majd zsírozott-lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. Ha magas tésztát szeretnénk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összegyúrjuk.Ketté vesszük egyik kicsit nagyobb legyen. A tészta nagyobbik felét kisodorjuk és normál méretű tepsibe tesszük amit előtte kizsíroztunk liszteztünk,a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű