120 g liszt
20 g kakaó
120 g cukor
50 g reszelt csokoládé
fél tk.szódabikarbóna
2 ek.darált dió
80 g olvasztott margarin
1 tojás
1 tk.vaníliáscukor
tetejére:1-1 negyed dió
szóráshoz:sütésálló csokilapocska
Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Öntsük hozzá a langyos margarint.Üssük bele a tojást és gyúrjuk össze.
Fóliába csomagolva 1 napra tegyük hűtőbe.
Sütés előtt melegítsük elő a tűzhelyet 170 fokra.A tepsibe papírt tenni.A tésztából kis golyókat formálni /kb.2,5 cm/.Távol tenni egymástól, mert megnő. Egy kicsit lapítsuk el és nyomjuk bele a diót.Szórjuk meg csokilapocskával. 12 perc sütés.
Sütés után lágy,Másnapra jó.
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaniliáscukorral -elektromos habverővel-habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponétés izlés szerint rumot v. amarettot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy ne maradjanak egyikből se pici csomók. Egy kisebb edénybe beletöltjük a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű