120 g liszt
20 g kakaó
120 g cukor
50 g reszelt csokoládé
fél tk.szódabikarbóna
2 ek.darált dió
80 g olvasztott margarin
1 tojás
1 tk.vaníliáscukor
tetejére:1-1 negyed dió
szóráshoz:sütésálló csokilapocska
Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Öntsük hozzá a langyos margarint.Üssük bele a tojást és gyúrjuk össze.
Fóliába csomagolva 1 napra tegyük hűtőbe.
Sütés előtt melegítsük elő a tűzhelyet 170 fokra.A tepsibe papírt tenni.A tésztából kis golyókat formálni /kb.2,5 cm/.Távol tenni egymástól, mert megnő. Egy kicsit lapítsuk el és nyomjuk bele a diót.Szórjuk meg csokilapocskával. 12 perc sütés.
Sütés után lágy,Másnapra jó.
A tojást a cukorral és a tejjel simára keverjük majd fokozatosan hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport. Pici olajat teszünk a serpenyőbe. Amint felforrósodott kis halmokat te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes