A tésztához:
35 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg margarin
4 evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
12 g sütőpor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál tejföl (20%-os)
0.5 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2 kg alma
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fahéj (őrölt)
0.5 db citrom leve
Először az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat.
A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Két cipóba osztom, az egyiket nagyobbra hagyom egy kicsivel ez lesz a süti alja.
Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 C-ra előmelegítem.
4A nagyobb cipót lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtom, majd a tepsibe egyengetem.
Vékonyan megszórom zsemlemorzsával és egyenletesen eloszlatom rajta az almatölteléket, majd a tészta másik felével beborítom. Széleit lenyomkodom, villával megszurkálom. Végül felvert tojássárgájával megkenem.Előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. A tö...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő:1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. 2. Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljünk ki, ezt kenjük meg vajjal és szitáljunk rá porcukrot. 3. Keverjük el a lisztet, a di...
Elkészítési idő:A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást,kakaóport, sütőport. Ha nem állna össze,egy kevés tejet adunk hozzá. Folpackba csomagoljuk, és fél...
Elkészítési idő: 1 óra