tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg zsír vagy margarin
12 dkg cukor
3 db tojás sárgája
1 db sütőpor
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
25 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
3 tojás fehérjének felvert habja
pár kanál tej
Kapcsold be a sütőt – 175 C fokra. A tészta alkotóelemeit összegyúrjuk; a fele kész tésztát kinyújtjuk és előre zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük.
Megkenjük sárgabarack lekvárral és rákenjük a tölteléket.
A maradék második rész tésztát ráreszeljük a dió krém tetejére. 175 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
1. A fenti alapanyagokat összedolgozzuk a kókuszreszelék kivételével. 2. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk, és belehempergetjük a kókuszreszelékbe. 3. 2 órára a hűtőbe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tejszínben felolvasztjuk a csokit. A tojásfehérjét habossá verni, majd alacsony fokozaton a habhoz keverni a szirupot és kemény habbá verni, amíg felkunkorodik a habverőn a hab....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a maradék cukrot, picit sót, és kidolgozzuk a tésztát. Liszteze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes