tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg zsír vagy margarin
12 dkg cukor
3 db tojás sárgája
1 db sütőpor
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
25 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
3 tojás fehérjének felvert habja
pár kanál tej
Kapcsold be a sütőt – 175 C fokra. A tészta alkotóelemeit összegyúrjuk; a fele kész tésztát kinyújtjuk és előre zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük.
Megkenjük sárgabarack lekvárral és rákenjük a tölteléket.
A maradék második rész tésztát ráreszeljük a dió krém tetejére. 175 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A vargabéles esetében először egy csipet sóval kb. 2 liter vizet forralunk, és harapósra főzzük benne a tésztát. Ezután leszűrjük, átmossuk és félretesszük. A tojásokat kettévál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenjük ki, lisztezzük be a sütőformát, és melegítsük a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral és az olajjal jól elkeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a reszelt citromhéjat, a túrót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felrakjuk a tűzhelyre, felolvasztjuk benne a zselatint, ha picit gyöngyözik lehúzzuk, hozzáadjuk a mikróban felolvasztott kókuszzsírt, és a mézet. A porcukor kb. felét, CMC...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű