Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

204.Fokhagymás , vajas laposkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


350 g liszt
250 g joghurt
1 tk sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 gerezd fokhagyma
30 g vaj

Elkészítés:


A lisztet szitáljuk egy tálba, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe a mélyedésbe adjuk hozzá a joghurtot, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverjük össze a hozzávalókat, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet oldalról, amíg teljesen fel nem szívódik.
A keveréket lágy tésztává gyúrjuk, és 8 golyóra osztjuk. 5 percig pihentetjük őket.
Minden golyót görgessünk vékony korongokká, és rakjuk egymásra, sütőpapírt helyezünk az egyes lapok közé, nehogy letapadjanak.
A laposkenyér főzése:
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes/magas lángon (9-ből 7-8. fokozat). Enyhén megolajozzuk, és mindegyik lapos kenyeret mindkét oldalukon kb. egy percig sütjük.
Miután eltávolította, bőségesen kenje meg vajjal, és dörzsölje be szeletelt fokhagymagerezdekkel. Ízlés szerint a fokhagymát is felapríthatjuk, és a forró, frissen készült laposkenyerekre szórhatjuk.
Azonnal tálaljuk és fogyasszuk el, mivel a fokhagymás és vajas lepénykenyér kihűlése után megkeményedik.
Ezeket a laposkenyéreket frissen lehet a legjobban fogyasztani, de ha van maradék, érdemes felmelegíteni őket tálalás előtt, hogy visszanyerjék eredeti lágyságukat és fokozzák az ízeket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsvéti sonkás kenyér
Húsvéti sonkás kenyér

1. Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom. 2. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marianna
Francia kenyér
Francia kenyér

A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt. Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt k...

Elkészítési idő: 2 öra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Dagasztás nélküli kenyér, alaprecept
Dagasztás nélküli kenyér, alaprecept

1. Egy tálba öntjük a lisztet, rászórjuk az élesztőt és a sót. Alaposan elkeverjük 2. Hozzáöntjük a vizet, és csak addig keverjük, amíg már nincsenek benne száraz lisztrészek 3....

Elkészítési idő: 5+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Török kenyér (Limara)
Török kenyér (Limara)

A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk