60 dkg liszt
20 dkg BL 80-as liszt
13 dkg margarin
12 dkg cukor
1 dl tej
2 tojás
3-4 dkg élesztő
2 tk.só
1 kk .aszkorbinsav v.1 ek ecet
3 dl víz
kenés: 1 tojás
Élesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tetejét meg lisztezni 1 - 1 1/2 óra kelesztés.Annyi részre osztani,ahány ágból fonni szeretnénk. Megfonni, újra keleszteni. Közvetlen sütés előtt tojással lekenni. Lassú tűzőn pirosra sütni.170 fok kb 40 - 60 perc.
210-220 fok 20-25 perc
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott vajat és a tojá...
Elkészítési idő: 20+60+30 Nehézség: KönnyűElkészítés módja 3 dl tejet a 3 mokkáskanál cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. 25 szem szacharint fél dl langyos tejben feloldunk. A 60 dkg liszt...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesLisztet egy tálba beleszitáljuk, közepébe fészket készítünk, beleöntjük a langyos tejet, és a vizet, + morzsolva az élesztőt. Mikor habosodni kezd hozzáadjuk a sót, borsot, össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű