menu

Családireceptkönyv.hu

28. Fonott kalács


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
20 dkg BL 80-as liszt
13 dkg margarin
12 dkg cukor
1 dl tej
2 tojás
3-4 dkg élesztő
2 tk.só
1 kk .aszkorbinsav v.1 ek ecet
3 dl víz

kenés: 1 tojás

Elkészítés:


Élesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tetejét meg lisztezni 1 - 1 1/2 óra kelesztés.Annyi részre osztani,ahány ágból fonni szeretnénk. Megfonni, újra keleszteni. Közvetlen sütés előtt tojással lekenni. Lassú tűzőn pirosra sütni.170 fok kb 40 - 60 perc.
210-220 fok 20-25 perc

28. Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Vlkolínsky meteník
Vlkolínsky meteník

Kapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós kuglóf
Túrós kuglóf

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat, túrót, végül a sütőporos lisztet. Robotgéppel kikeverjük, közben mehet hozzá a mazsola is. Vajazot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Aszaltszilvás buborékkalács
Aszaltszilvás buborékkalács

Ez a méltán népszerű csemege látványos és finom péksütemény az ünnepi asztalra. A gömböcök külsején sütéskor finoman megpirul a fahéjas cukor, belül pedig aszalt szilva rejtőzik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk