Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

513.Hamis hájas 3.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


125 g margarin és 125 g zsír (ha van, akkor 250 g háj)
1/2 kg liszt,
1 dkg élesztő,
kis tej,
kis cukor,
2 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 csipet só,

töltés
kemény lekvár / japánbirs
vaníliás cukor,

porcukor.

Elkészítés:


az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk,
a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk,
belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt,
jól összedolgozzuk,
a tésztát 8 részre osztjuk és apró cipókat formálunk belőlük,
a cipókat egy órán át pihentetjük,
a cipókat egyenként kinyújtjuk és 8 részre vágjuk,
a háromszögeket megtöltjük kemény házi lekvárral,
kifliket formálva feltekerjük,
közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük,
még melegen vanília cukros porcukorban megforgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


tölthetjük
lekvárral, diós vagy mákkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás pite (Rupáner)
Almás pite (Rupáner)

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puncs szelet
Puncs szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Diós - Bécsi kocka 2 - OK
Diós - Bécsi kocka 2 - OK

1. Összegyúrjuk a tésztához valókat. 2. Kétfelé osztjuk és kizsírozott sütőlemezen két vékony lapot sütünk belőle. 3. A kihűlt lapokat a főzött krémmel töltjük, porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Bögre tészta
Bögre tészta

A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk. A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagú tésztával. A tetejére pl.: h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk