menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis hájas 3.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


125 g margarin és 125 g zsír (ha van, akkor 250 g háj)
1/2 kg liszt,
1 dkg élesztő,
kis tej,
kis cukor,
2 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 csipet só,

töltés
kemény lekvár / japánbirs
vaníliás cukor,

porcukor.

Elkészítés:


az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk,
a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk,
belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt,
jól összedolgozzuk,
a tésztát 8 részre osztjuk és apró cipókat formálunk belőlük,
a cipókat egy órán át pihentetjük,
a cipókat egyenként kinyújtjuk és 8 részre vágjuk,
a háromszögeket megtöltjük kemény házi lekvárral,
kifliket formálva feltekerjük,
közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük,
még melegen vanília cukros porcukorban megforgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


tölthetjük
lekvárral, diós vagy mákkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Snickers szalámi
Snickers szalámi

Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg 2 Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz föl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli szelet
Bejgli szelet

A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar NOCARB MEGGYES MORZSA SÜTI  (Mona)
NOCARB MEGGYES MORZSA SÜTI (Mona)

Elkészítés: A nocarb rost sütőmixet, kókuszzsírt, édesítőt, tojásokat, sütőport alaposan összemorzsoljuk. A meggyet (nekem fagyasztott volt) kiolvasztjuk, hozzáadjuk az útifűmagh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Négerkocka
Négerkocka

A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk