125 g margarin és 125 g zsír (ha van, akkor 250 g háj)
1/2 kg liszt,
1 dkg élesztő,
kis tej,
kis cukor,
2 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 csipet só,
töltés
kemény lekvár / japánbirs
vaníliás cukor,
porcukor.
az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk,
a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk,
belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt,
jól összedolgozzuk,
a tésztát 8 részre osztjuk és apró cipókat formálunk belőlük,
a cipókat egy órán át pihentetjük,
a cipókat egyenként kinyújtjuk és 8 részre vágjuk,
a háromszögeket megtöltjük kemény házi lekvárral,
kifliket formálva feltekerjük,
közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük,
még melegen vanília cukros porcukorban megforgatjuk.
tölthetjük
lekvárral, diós vagy mákkal
kerek tortaformában piskótát sütünk, majd hagyjuk a formában kihűlni. Én kibélelem az alját sütőpapírral, s kb. 180C-on kb. 25-35' percig sütöm gázsütőben. Amikor kihűlt megfordí...
Elkészítési idő:A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...
Elkészítési idő:A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodor...
Elkészítési idő: