125 g margarin és 125 g zsír (ha van, akkor 250 g háj)
1/2 kg liszt,
1 dkg élesztő,
kis tej,
kis cukor,
2 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 csipet só,
töltés
kemény lekvár / japánbirs
vaníliás cukor,
porcukor.
az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk,
a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk,
belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt,
jól összedolgozzuk,
a tésztát 8 részre osztjuk és apró cipókat formálunk belőlük,
a cipókat egy órán át pihentetjük,
a cipókat egyenként kinyújtjuk és 8 részre vágjuk,
a háromszögeket megtöltjük kemény házi lekvárral,
kifliket formálva feltekerjük,
közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük,
még melegen vanília cukros porcukorban megforgatjuk.
tölthetjük
lekvárral, diós vagy mákkal
Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg 2 Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz föl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A nocarb rost sütőmixet, kókuszzsírt, édesítőt, tojásokat, sütőport alaposan összemorzsoljuk. A meggyet (nekem fagyasztott volt) kiolvasztjuk, hozzáadjuk az útifűmagh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű